PRIHODI I RASHODI

HRT na valu pozitivnog poslovanja

21.04.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u prvom kvartalu ove godine ostvarila je neto operativnu dobit od 63 milijuna kuna, što predstavlja porast od 12 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ističe se u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj poslovanja HRT-a Boris Sruk

Prema navedenim podacima iz izvješća o poslovanju, ukupan prihod HRT-a iznosio je 337,5 milijuna kuna i odgovara ukupnom prihodu u prvom kvartalu 2014. a rashodi su smanjeni za 4,3 posto i sada iznose 274,4 milijuna kuna.

Broj radnika je, kako ističu na HRT-u, od početka provođenja programa restrukturiranja smanjen za 380, s 3360 na 2980, a ukupna masa plaća manja je za 13,7 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Istovremeno, u odnosu na promatrano razdoblje prošle godine, obim emitiranog radijskog i televizijskog programa i ostalog programskog sadržaja u prvom kvartalu ove godine veći je za 0,7 posto, a proizvedeno je i 2,9 posto više programa.

Prema podacima HRT-a, gledanost televizijskih kanala veća je za 0,9 posto, slušanost na svim radio postajama HR Mreže na istoj je razini kao u prvom kvartalu 2014. a broj korisnika web portala povećao za deset posto.

Kako navode na HRT-u, navedeni rezultati su ostvareni povjećanjem efikasnosti upravljanja i smanjenjem ukupnih troškova poslovanja tijekom provođenja programa restrukturiranja te promjene unutarnjeg ustroja HRT-a.