OGLASILO SE MINISTARSTVO

'Voća radi igrokaze zato što se boji istrage nad Agencijom'

20.04.2015 u 21:05

Bionic
Reading

'Kako nazvati potez već smijenjenog ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša kad podnosi ostavku? To je igrokaz i to zbog bojazni od upravnog nadzora nad AZO-om. Dugo smo mu izlazili u susret, ali njegov je rad bio pun nepravilnosti', kažu u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode

U Ministarstvu su ostavku Nevena Voće pred novinarima ocijenili predstavom za javnost. Voća je, kažu u MZOIP-u, napravio niz nepravilnosti dok je obnašao funkciju ravnatelja, a prešao je sve njihove granice strpljenja.

'Svjesni smo igrokaza koji je izveo bivši ravnatelj. Njegov je potez politički. Prelazi u ORaH i postaje njihov alat za političku borbu. Napravio je niz nepravilnosti i boji se upravnog nadzora nad Agencijom. Kršio je propise i oštetio je i Agenciju i proračun', rekao je Nenad Strizirep, pomoćnik ministra Zmajlovića.

Iz Ministarstva su još niz poteza bivšeg ravnatelja AZO-a ocijenili nelogičnima.

'Nevjerojatno je to da ravnatelj takve agencije ignorira rješenje po kojem mora izaći iz gradskog prostora na Trgu maršala Tita. Ima rješenje u rukama i ne želi napustiti prostorije. Agencija ima prostorije na Ksaveru, a po novoj odluci ne smije djelovati na dvije lokacije. Nastavio je po svome', kaže Strizirep.

Zašto je Voća odbio preseliti Agenciju u Zagrebtower? Objašnjenje bivšeg ravnatelja AZO-a bilo je da ne želi ući u tako skup prostor. Isto tako, tvrdio je Voća, troškovi Agencije narasli bi s 252 tisuće na gotovo milijun i sto tisuća kuna, a održavanje prostora koštalo bi više od pola milijuna kuna godišnje.

'Ne možemo promatrati AZO kao izdvojen slučaj. U Zagrebtower su se trebale preseliti četiri institucije koje pripadaju Ministarstvu. To je u konačnici isplativ potez. Izračunali smo da bismo uštedjeli oko milijun kuna godišnje u proračunu', tvrdi Strizirep.