POZIV NA IZJAŠNJAVANJE

Srb pita Gorana Radmana: Jeste li bili suradnik KOS-a?

20.04.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Danijel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava, prokomentirao je danas 'slučaj Krmpotić', vezan uz svjedočenje hrvatskog državljanina Ivana Krmpotića na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu. 'Kao što je poznato Ivan Krmpotić dobio je prijetnje na kućnu adresu u poštanski sandučić, a prije toga su nepoznati dostavljači onesposobili videonadzor na zgradi u kojoj stanuje', kazao je Srb i dodao da je to šira akcija koja se proširila i na njegovu obitelj, kćerke Helenu i Gabrijelu, zaposlenice HTV-a i KIC-a koje su doživjele mobingiranje i prijetnje otkazima

'Kako hrvatska policija nije u stanju osigurati zaštitu ljudi kojima prijeti ugroza ili se to možda čini namjerno? Je li to znak da se zapravo radi o bivšim UDBA-škim strukturama koje su uključene u tijela i državne vlasti i pravosudne vlasti, policijskih službi, kako bi zapravo pomagale onima kojima Njemačka sudi? Ako znamo da praktično Njemačka provodi hrvatsku lustraciju za koju je ona bila nesposobna, ovo je samo još jedan dokaz toga. Ovo je situacija koja nam govori da Hrvatska nije pravna država i ja s ovog mjesta postavljam dva pitanja i upućujem ih na dvije adrese', rekao je Srb i dodao da pitanja upućuje ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću i glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu.

Ministra Ostojića pitao je zašto ministarstvo nije u stanju pružiti elementarnu sigurnost hrvatskim državljanima, posebice onima za koje se zna da postoji opasnost pritisaka i prijetnji te što on čini i koje će mjere poduzeti kako bi se hrvatskim državljanima uključenima u ovaj proces pružila sigurnost.

'S duge strane budući da je posebnom mobingu, posebnom pritisku bila izložena novinarka Helena Krmpotić, i to na Hrvatskoj televiziji, postavljamo pitanje samom ravnatelju Hrvatske televizije Goranu Radmanu. Znamo da je objavljeno u medijima da je upravo on bio suradnik KOS-a. Pozivamo ga da se izjasni je li to istina, da se očituje o tome, kako se kroz medije provlačilo da je bio suradnik KOS-a?' pitao je Srb.