VESELO U ZAGREBU

Sedmero prosvjedovalo protiv Bandića, on progovorio na latinskom

20.04.2015 u 14:05

Slab odaziv na prosvjedu protiv Bandića

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak kako prosvjednici koji ispred Gradske uprave žele prosvjedovati protiv njega, imaju njegovu podršku jer im je cilj isti - nulta stopa protiv kriminala i korupcije

'Prosvjednici imaju moju podršku jer nam je cilj isti - nulta stopa protiv kriminala i korupcije', rekao je Bandić novinarima upitan kako komentira najavljeni prosvjed pod nazivom 'Protiv Bandića gradonačelnika' u organizaciji grupe Za Zagreb bez mafije.

Prosvjedom danas u 13 sati grupa Za Zagreb bez mafije, navode u pozivu, želi poručiti kako ne žele da grad vodi čovjek protiv kojeg je podignuta optužnica, koji je u statusu optuženika te se brani sa slobode. Prosvjednici pozivaju i na bojkot plaćanja prijevoza ZET-u čiji je direktor Ivan Tolić, isto bio uhićen u policijskoj akciji 'Agram' te je revizija pokazala da u tom gradskom poduzeću radi 90 ljudi bez potrebne stručne spreme.


Upitan o pozivu prosvjednika na bojkot plaćanja prijevoza ZET-u, Bandić je odgovorio kako im je isti cilj - da u ZET-u stvari funkcioniraju. 'Vrijedni djelatnici ZET-a, njih 4500, pošteno radi svoj posao i idući tjedan ćemo imati sastanak na tu nemu i to ćemo riješiti', kazao je, dodavši da ZET-u nedostaje još oko 80 vozača.

Okupilo se sedam prosvjednika

Na prosvjedu ispred Gradske uprave okupilo se sedam prosvjednika. Nosili su transparente: 'Remetinec tvoj dom', 'Za Zagreb bez mafije' i 'Protiv Bandića gradonačelnika'.


'Znam probleme ovoga grada, zajedno smo ih rješavali posljednjih 15 godina i rješavat ćemo ih i u buduće', ustvrdio je Bandić. Upitan zna li s kim od svojih suradnika smije razgovarati, odgovorio je da smije sa svim građanima i svojim suradnicima, ali ne smije o kaznenom postupku.

Bandić je naveo da može komunicirati i s predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Darinkom Kosorom što je, kako je rekao 'conditio sine qua non (lat. uvjet bez kojega se ne može) funkcioniranja'.

RTL Autor: RTL

'Predsjednik Skupštine je primus inter pares (lat. prvi među jednakima) u njoj i svoj posao radi odgovorno kao i gradonačelnik. S jasno podijeljenim ulogama i odgovornošću', kazao je. Bandić je u ime Grada Zagreba potpisao ugovor za prvu zagrebačku osnovnu školu koja ce biti uključena u pilot projekt e- skole. Ukupno će u taj projekt biti uključene 23 škole s područja Zagreba.

Video: Patrik Macek / PIXSELL