SUNČANA PROHLADNA NEDJELJA

Jaka bura i dalje otežava promet

19.04.2015 u 10:16

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti Hrvatske mjestimice s maglom. U Dalmaciji u prvom dijelu dana umjereno do znatno oblačno ponegdje uz mogućnost za kišu, a zatim razvedravanje, navodi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za danas

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i vrlo jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne i potkraj dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 11 do 14, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Jaka bura otežava promet

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i A6 Rijeka Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorene su za sve skupine vozila, a samo za osobna vozila zbog jake bure otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, izvijestije u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1, zbog radova je na čvoru Brinje zatvoren izlaz u smjeru Zagreba. Moguće je koristiti čvor Žutu Lokvu.

Zbog radova, vozi se prema privremenoj prometnoj signalizaciji na: autocesti A1 kroz tunel Plasinu te između sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići (vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika); autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, a kroz tunel Sleme u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom; na autocesti A3 Bregana-Lipovac u čvoru Slavonski Brod istok (vozi se naizmjence uz regulaciju semaforima); kroz tunel Učku (vozi se uz posebnu regulaciju prometa); i na Paškom mostu (DC106), (vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom uz regulaciju semaforima).

Zbog radova u Republici Sloveniji teretna vozila iznad 3,5 tone preusmjeravaju se na čvoru Rupa prema graničnom prijelazu Pasjak.

U prekidu je katamaranska linija Split-Hvar-Korčula. Ostali katamarani i trajekti plove prema redu plovidbe.