ŠTEDI GDJE NE TREBA

Vrkić drastično srezao naknadu za bebe

17.04.2015 u 15:37

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDSSB-a i osječki gradski vijećnik Karlo Šatvar ocijenio je u petak da je neprihvatljiva odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o smanjivanju novčanih potpora za novorođenu djecu, ustvrdivši kako je u pitanju nastavak kršenja gradonačelnikovih predizbornih obećanja

Na konferenciji za novinare Šatvar je optužio Vrkića da se trudi 'pogaziti svaku svoju riječ iz predizborne kampanje', a sve što sada radi je dijametralno suprotno onome što je govorio u kampanji. Kao primjere naveo je Vrkićevo obećanje 'da će dovesti zapad u Osijek', koje se svelo na to da sve više mladih Osječana odlazi na zapad, dok su na Vrkićevo obećanje o besplatnim vrtićima u HDSSB-u već ranije upozoravali da je teško izvedivo.


Danas nema besplatnih vrtića i bojimo se, ako nastave ovako upravljati gradskim proračunom, da će vrtići uskoro biti još skuplji, rekao je Šatvar. Podsjetio je na Vrkićevo obećanje da će utrostručiti izdvajanja na sport i ustvrdio da su izdvajanja za sport danas trostruko manja, a osječki sport nikada nije bio na nižim granama.

Odluka o smanjivanju potpora za novorođenu djecu pokazuje da se u Osijeku ne radi sustavno već 'od danas do sutra', a već pri usvajanju gradskog proračuna, u kojem su sredstva za tu namjenu smanjena s 4,8 na 2 milijuna kuna, bilo je jasno da se potpore neće moći isplaćivati u dosadašnjim iznosima.

'Ne želimo nemoćnog gradonačelnika, već gradonačelnika koji može riješavati gradske probleme. Činjenica je da novaca ima manje, ali dobar menadžer i gradonačelnik je onaj tko s malo novaca može napraviti puno', poručio je Šatvar i pozvao Vrkićeve koalicijske partnere da reagiraju na tu odluku.