MESIĆ U OSIJEKU

Gradnja mosta preko Drave ne smije doći u pitanje

01.10.2009 u 17:13

Bionic
Reading

'Gradnja mosta preko Drave na koridoru 5 c ne smije doći u pitanje', izjavio je predsjednik Stjepan Mesić otvarajući danas Jesenski sajam u Osijeku te taj most usporedio s Pelješkim: 'Most preko Drave povezivat će ne samo sjever i jug Hrvatske, nego i kontinentalnu Europu s našom zemljom i Jadranskim morem, što ovoj regiji otvara velike perspektive. Prometnice na koridoru 5 c moramo što prije završiti i gradnja mosta ne smije se odgađati', smatra Mesić

Obrušio se i na neuspio natječaj za prodaju brodogradilišta rekavši kako se nije smjelo dogoditi da natječaj prođe tako loše. 'Ako se išlo sa starom dokumentacijom, onda se takav rezultat mogao i očekivati. Mi imamo puno narudžbi za gradnju brodova i naša su brodogradilišta cijenjena u svijetu. Nedavno sam na Kubi čuo kako su zainteresirani da im naša brodogradilišta izgrade ophodne i ribarske brodove, a kako onda ne bi bilo interesa i u Europi, ali problem je naših brodogradilišta drugdje. Ako su sva brodogradilišta osim Uljanika u gubitku, a njihovi kooperanti ostvaruju dobit, onda tu nešto nije u redu i čovjek ne mora biti ekonomist da bi to vidio', zaključio je Mesić. Na pitanje smeta li ga što se predsjednički kandidati sve češće pojavljuju na javnim skupovima u društvu s njim, odgovorio je da ga ne smetaju, jer vjerojatno nastoje nešto naučiti od njega kako bi se bolje pripremili za posao predsjednika države.

Otvarajući 12. Jesenski sajam na osječkom Pampasu, Mesić je priznao da je zadivljen time što je sajam u uvjetima recesije ostao na visokoj razini iz prošle godine. Na približno dvije tisuće četvornih metara zatvorenog i pet tisuća metara otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge iz oblasti poljoprivrede, prehrane i obnovljivih izvora energije, predstavlja 180 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. U sklopu sajma održat će se 14. Dani meda u Hrvatskoj te 5. Međunarodna izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova 'Budi uzor', u suradnji s Tehnologijsko-razvojnim centrom. Sajam je otvoren do 4. listopada, od 10 do 19 sati, a ulaz i parkiranje su slobodni.