NOVINARSKO DRUŠTVO

Četvero u utrci za šefa HND-a, možda se uključi i Škaričić

15.04.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo u subotu 25. travnja birati će novog predsjednika. Zdenku Duki, aktualnom prvom čovjeku HND-a ističe drugi četverogodišnji mandat, pa se više ne može natjecati za tu funkciju

Iako je na listi kandidata objavljenim na stranicama HND-a petoro kandidata; Ana Raić Knežević (Novi list), Nikola Kristić (HTV), Anton Filić (Večernji list), te Saša Leković i Gojko Marinković, kandidati HND-ovog Ogranka slobodnih novinara doznajemo da ih je zapravo četvero jer Kristić nije delegat u Skupštini HND-a pa samim tim ni ne može biti kandidat. Kako izbori ogranka HND-a na HTV-u još traju pa je upitno hoće li i koga kandidirati. Kako sada stvari stoje HTV neće imati svog kandidata.

Premda se špekuliralo da bi Elizabeta Gojan mogla biti kandidatkinja ona nam je izjavila da to nije točno. Ogranak Vukovarsko - srijemske županije pak predložio je kao svog kandidata slobodnu novinarku Natašu Škaričić, ali ona sama kaže kako sa sigurnošću ne može potvrditi hoće li se kandidirati.

'Bila sam zainteresirana, ali s obzirom što se sve događalo posljednjih dana brzo sam se ohladila od te ideje. Hoću li biti kandidatkinja na izborima još ne znam. Ovaj čas to ne mogu reći', kazala je Škaričić.

Njoj je, kako doznajemo, najprije bilo spočitano da nije član HND-a jer sedam godina nije plaćala članarinu, a nakon što je vratila dio dugova ispostavilo se da ni ona nije delegat odnosno da bi to postala netko bi se od 13 delegata slobodnih novinara, iz čijih redova dolazi, morao bi se povući da ona može biti umjesto njega.

Kako se to još nije dogodilo za sada službeno postoje samo četiri kandidata, a kako je kandidaturu moguće predati i na samoj Skupštini nije isključeno da se do tada pojavi još poneko ime.