'NAPRIJED HRVATSKA'

Josipović: Ne kopiram Berlusconija!

15.04.2015 u 11:30

Bionic
Reading

'Naprijed Hrvatska!' - prema pisanju Jutarnjeg lista, tako glasi naziv nove stranke bivšeg predsjednika države Ive Josipovića. Međutim Josipović za tportal kaže kako 'ime stranke još nije smišljeno'. Upitan je li 'Naprijed Hrvatska' jedno od imena u kombinaciji, dodaje kako 'ne želi licitirati imenima dok se ono ne izabere'

Je li 'Naprijed Hrvatska' samo probni balon, tako da se vidi kako će javnost, ali i SDP, reagirati na njega, budući da bi njihov slogan u predstojećoj kampanji trebao biti 'Naprijed, a ne nazad', može se nagađati.

Nedvojbeno je to da takvo ime podsjeća na Forza Italia (Naprijed Italija), stranku Silvija Berlusconija, i da nije pretjerano maštovito.

Osnivačka skupština stranke, do kada bi se trebalo znati i njeno ime, najavljena je za sredinu svibnja. Prošloga tjedna Josipović je otkrio da će ona biti stranka mladih ljudi, a za njeno ime rekao je da su u igri tri opcije: klasično političko-ideološko pozicioniranje, ime stranke u kojem je i njegovo ime, na što ga nagovaraju suradnici, te neklasični naziv poput ORaH-ovog.