S PANTOVČAKA NA IBLEROV TRG?

Danici Juričić Milanović se pričinja neustrašiv kao Clint Eastwood

14.04.2015 u 09:05

Bionic
Reading

Danica Juričić, bivša šefica Josipovićevog kabineta koja se ubrzo nakon predsjednikovog odlikovanja ogradila od priključivanja njegovom budućem političkom projektu, napisala je kolumnu u kojoj se divi hrabrosti premijera Milanovića usporedivši ga s Clintom Eastwoodom, revolverašem 'spremnom na obračun sa svima'. Milanović je dobar, Sanader je loš, a Karamarko je zao, piše Juričić za koju se spekulira da bi mogla postati nova glasnogovornica SDP-a

Juričić za Dubrovački dnevnik piše da slavni talijanski špageti-vestern 'Dobar, loš, zao', koji govori o trojici revolveraša u potrazi za zakopanim blagom, može pomoći građanima u razvrstavanju teške stvarnosti.

'Ako uzmemo u obzir naša zbivanja u zagrebačkoj Savskoj 66, kaos obračuna branitelja s aktualnom Vladom, zahtjeva za svrgavanjem ministra, filmska je atmosfera pomalo bliska našoj stvarnosti. Tri su revolveraša u nas tri premijera. U Hrvatskoj je puno revolveraške atmosfere i mnogobrojnih pasivnih gledatelja zavaljenih u kućnu fotelju, i to što je na političkoj pozornici, to su za nas gotovo filmski likovi: bivši premijer Sanader, sadašnji premijer Milanović, i onaj koji se naziva budućim premijerom, Karamarko', piše Juričić objašnjavajući potom tko je dobar, tko loš, a tko zao.

Sanaderova je vlast bila loša zato što se kralo. Aktualna vlast pokušava nakon velike pljačke izići iz zapuštenosti u koju je zemlja upala - dobro je nastojati uvesti reda u državu, smatra Juričić. 'Ovdje imamo krupni filmski kadar završne scene u kome Milanović hoda s pogledom Clinta Eastwooda. Spreman na obračun sa svima', opisuje Milanovića.

Za Karamarka piše da 'šuti i ima spreman revolver: budi strah nacionalizmom u svrhu svoje pobjede'.

'Određuje tko Hrvatsku voli, a tko ne. Tko je ima pravo voljeti, a tko ne. Političke protivnike prokazuje kao ubojice i pripadnike špijunskih agentura bivše države. Budi mržnju među građanima radi osvajanja vlasti. To je jako sebično. Nije na korist državi. To je zlo', definira Danica Juričić, čiju kolumnu u originalu možete pročitati ovdje

Podsjetimo, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan izjavio je tportalu još 7. travnja da bi stranka nakon kratkog glasnogovorničkog mandata Tomislava Kormana u roku od nekoliko dana trebala dobiti novog glasnogovornika. Tjedan je prošao, a javnost još uvijek nije upoznata s rezultatima potrage za novim licem koje će u kritičnom razdoblju uoči parlamentarnih izbora braniti boje SDP-a.