VEĆ OVOGA TJEDNA

Berislav Šipuš ipak postaje ministar kulture?

13.04.2015 u 10:15

Bionic
Reading

Tri tjedna nakon ostavke Andree Zlatar Violić na mjesto ministrice kulture, to ministarstvo i dalje nema čelnog čovjeka. Funkciju obavlja zamjenik ministrice Berislav Šipuš za kojeg u HNS-u kažu da je najracionalnije rješenje

'Iskreno se nadam da će ovog tjedna biti poznato novo ime, ali nismo formalno donijeli odluku. Berislav Šipuš bio bi najracionalnije rješenje. Ali nama je najvažnije da smo kod imenovanja apsolutno sigurni da nije bilo nepravilnosti i u njegovom slučaju', kazao je za tportal saborski zastupnik i glasnogovornik HNS-a Igor Kolman.

Podsjetimo, s obzirom na to da je Ministarstvo kulture sukladno koalicijskom sporazumu potpalo pod HNS, upravo je ta stranka zadužena da predloži i novog ministra. Tko će to biti, predsjednica stranke Vesna Pusić do sada nije htjela otkrivati, kazavši samo da je Šipuš najlogičnije rješenje. No u kontekstu novog ministra, njegovo ime nisu spominjali jer su htjeli provjeriti je li i on upetljan u nepravilnosti u Ministarstvu kulture. U odabiru su u HNS-u razmatrali i neke druge ljude iz Ministarstva i pomno sve provjeravali. 'Treba biti oprezan, kultura je specifičan sektor', kaže nam naš izvor iz HNS-a.

I sam Šipuš posljednjih tjedan dana bio je u svojevrsnoj 'PR kampanji' te je u nekoliko medija jasno dao do znanja da je spreman preuzeti Ministarstvo kulture.

Krajnja odluka bit će na prvoj potpredsjednici vlade Pusić te premijeru Zoranu Milanoviću, no sudeći po riječima HNS-ovog glasnogovornika, izvjesno je da bi Pusić za novog ministra mogla predložiti upravo Šipuša.

Hoće li se s time složiti i premijer, tek treba vidjeti, no u većini slučajeva koalicijski partneri ne miješaju se u izbore drugih stranaka Kukuriku koalicije.