PREMIJERKA NE PRIZNAJE KONFLIKT

Kosor: Neću nasjesti na Bebićevu udicu

30.09.2009 u 17:45

Bionic
Reading

Predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je u Divuljama izjavila novinarima da je začuđena postupcima stranačkog kolege Luke Bebića u medijima, ističući pritom kako ima potporu cijelog Predsjedništva HDZ-a i svih stranačkih tijela te da je dobila potporu i 10.000 izaslanika na stranačkome saboru

DIVULJE - "Što će mi više za punu stabilnost, za odlučnost", rekla je Kosor.

Na upit kako kometnira izjavu Luke Bebića da se premijerki ispričao zbog oštrih tonova izrečenih na Predsjedništvu HDZ-a, a da ona, nakon što ga je prekinula u raspravi, nije uzvratila isprikom, premijerka Kosor je odgovorila da se čudi "što to gospodin Bebić čini".

"Ja na to neću nasjesti i na tu se udicu neću pecati", poručila je, ističući kako ima "puno važnijeg posla", pri čemu je navela privatizaciju brodogradilišta, izradu proračuna za 2010. te međuvladinu konferenciju o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji 2. listopada.

"Moja koncentracija je usmjerena na dodatne korake koje treba poduzeti vlada za uspješan izlazak iz krize i za potporu gospodarstvu. Svoju enregiju i znanje također ulažem u posao važan za ulazak Hrvatske u EU", rekla je premijerka Kosor, ističući da ima potporu koalicijskih partnera.

Na novinarski upit "smješta li joj netko u HDZ-u" odgovorila je kako se "apsolutno time ne opterećuje".

"Predsjednica sam vlade i predsjednica HDZ-a i taj posao sam preuzela u teškom trenutku krize i recesije. Sa svojim suradnicima u vladi i koalicijskim partnerima odlučna sam rješavati probleme. Kada uđemo stabilno u 2010., onda ću se posvetiti onomu što je važno za moju stranku, a to je priprema za izbore 2011. godine", rekla je predsjednica vlade.

Na pitanje kako surađuje s Lukom Bebićem odgovorila je da sa svima surađuje dobro, "s nekima više, s nekima manje s obzirom na činjenicu da veći dio vremena provodi u vladi".

Odgovarajući na novinarska pitanja "o mogućoj rekonstrukciji njezine vlade" premijerka Kosor je rekla da su "naklapanja, nagađanja i špekulacije".

"Vlada je čvrsta, stabilna. Ako bude moguće, u idućoj godini ćemo odustati od nekih teških odluka da bi ljudi lakše živjeli", istaknula je ne objašnjavajući na koje "teške odluke" misli.

Komentirajući stanje u domaćim brodogradilištima, rekla je kako joj je želja da se privatizacija provede "transparentno te vjeruje da će taj posao biti uspješno obavljen". Premijerka Kosor ne slaže se s tim da nije pravo vrijeme za privatizaciju brodogradilišta. "Definitivno je sada pravi trenutak - iz puno razloga, a jedan od njih je da taj veliki posao mora opstati, a ne može više biti oslonjen na državni proračun", istaknula je predsjednica vlade.