POVEO I TJELOHRANITELJA

Ravnatelju policije MUP platio skijanje

01.04.2015 u 21:52

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Siniša Varga nije jedini koji je na račun građana otišao na skijanje. Još se afera iz prosinca nije ni ohladila, a u siječnju je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić službenim automobilom i s tjelohraniteljem otišao na sedmodnevno skijanje u inozemstvo, piše 24sata

Dominić je poveo i obitelj, suprugu policajku i dijete. Trošak goriva, cestarinu, smještaj u hotelu za tjelohranitelja, pa i njegovu ski kartu, platio je – MUP.

Dominić, tvrde izvori 24 sata, zlouporabi i prava na usluge tjelohranitelja. Ima osiguranje, kažu, jače nego predsjednica, a na to nema pravo. Koristi po četiri tjelohranitelja istodobno, a oni mu čak i razvažaju dijete. U Ravnateljstvu policije to opravdavaju sigurnosnim razlozima, no 24sata doznaje da ni ravnatelj ni njegova obitelj nisu ugroženi.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

O optužbama protiv ravnatelja policije oglasio se i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, o čemu je pisao i tportal.

'Nije glavni ravnatelj policije taj koji određuje tko će biti štićen, već to određuje poseban ured. Kao ministar sam upoznat prije više od godinu i pol s procjenom o ugrožavanju glavnog ravnatelja policije i njegove obitelji te se situacija, nažalost, od tada nije promijenila.

Štićena osoba se čuva temeljem sigurnosne procjene. Ako se nalazite u automobilu u kojem se štiti osoba, onda je logično da te troškove snosi MUP - to nije pitanje prava štićene osobe, nego zaštite. Odbijam sve objede da je to nepotrebno. Svako osiguranje košta. Skipass je plaćen čovjeku koji čuva obitelj glavnog ravnatelja policije. Ravnatelj sam plaća svoj i za svoju obitelj, a MUP plaća za osiguranje. Da su trebali ući u kino, ravnatelj bi platio sam, a MUP bi platio za osiguranje', pojasnio je Ostojić.