VIŠI CILJ ŽIVOG ZIDA

Pernar opleo po Majoli, ali bi je branio od deložacije

01.04.2015 u 14:04

Bionic
Reading

Zbog loših poslovnih poteza i kredita u 'švicarcima' slavnoj tenisačici Ivi Majoli prijeti ovrha, a time i deložacija iz stana na Trgu bana Jelačića. U pomoć bi joj mogao priskočiti Živi zid, čiji član Ivan Pernar ima podvojene osjećaje oko pokretanja operacije spašavanja nekoć vrhunske sportašice i propale poduzetnice

Iva Majoli duguje Hypo Alpe Adria banci oko 1,2 milijuna švicarskih franaka ili devet milijuna kuna, uvećano za zatezne kamate. Kredite je dizala od 2004. do siječnja 2007, a u ožujku iste godine kao osiguranje založila je stan na zagrebačkom glavnom trgu.

Ako ne vrati dugove, mogla bi biti deložirana iako navodi da joj je stan na Jelačić placu jedini dom. IvanPernar, čini se, ne simpatizira Ivu Majoli, ali smatra da bi njezin slučaj mogao biti koristan jer će i oni koji dosad nisu čuli za Živi zid sada spoznati da spasitelj ipak postoji.

'Ako se samo jedna siromašna obitelj koju banka izbacuje na ulicu javi zbog toga što je za nas čula preko slučaja Majoli i mi obranimo njen dom, to je za nas uspjeh. Što se tiče same Majoli, jasno je da je solidarnost nešto na čemu inzistiramo, a ako je Iva Majoli uistinu sebična osoba koju nije briga za druge, kao što mnogi od vas tvrde, ona nikada neće stati u obranu drugih obitelji i samim time Živi zid je neće braniti.

Ali ako kojim slučajem shvati da joj o glavi radi isti onaj sustav kojem je donedavno služila i stane zajedno s nama u Živi zid, kako da je odbijemo kad imamo istog neprijatelja - strane banke, koje ne žele oduzeti samo imovinu naših građana, već i države kao takve', napisao je Pernar na stranici Živog zida na Facebooku.

Pernar dodaje da Živi zid želi da se 'i mali i veliki, i siromašni i bogati ujedine u borbi protiv bankarskog sustava koji pije krv našem narodu'.

'Uvijek imajte na umu da neprijatelja izvana ne možemo pobijediti ako smo iznutra podijeljeni te da moramo odbaciti sve naše razlike kako bismo se oslobodili tuđinske vlasti i jarma koji nam ona nameće', zaključio je Pernar.

Albin Hotić, odvjetnik Ive Majoli, potvrdio je RTL-u da bi stvar za njegovu klijenticu mogla biti krajnje ozbiljna jer su se ovrhe i ranije provodile nad jedinim nekretninama ovršenika. U tužbi je naveo da je pokrenut i drugi ovršni postupak nad nekretninama u vlasništvu Tenis centra Iva Majoli, što je njezina jedina poslovna aktivnost. Time bi se oba ovršna postupka provela odjednom, a onemogućilo bi se njezino poslovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.