PRVI APRIL U ZNAKU MARŠALA

Maras posvaja Titovu bistu, Putin i Abramović kupuju Galeb

01.04.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Maršal Tito očito je glavna inspiracija ovogodišnjih prvoaprilskih šala. Ministar Gordan Maras tako je objavio kako će ugostiti Titovu bistu u svom ministarstvu dok su se čak dvije dnevne tiskovine poigrale s Titovim brodom Galebom

'Nakon odluke predsjednice da se Titova bista preda na korištenje Muzeju Hrvatskog zagorja saznao sam da se Muzej narednih mjesec dana preuređuje i ponudio da se bista privremeno stavi u predvorje zgrade mog ministarstva. Svi zainteresirani je narednih mjesec dana mogu vidjeti na našoj adresi u Vukovarskoj 78', napisao je ministar obrta Gordan Maras na Facebooku.

Riječ je, naravno, o prvoaprilskoj šali. A oko Titove famozne jahte Galeb, koja već godinama trune u riječkoj luci, isplele su se šale u Večernjem i Novom listu.


Tako su oba dnevna lista objavila vijest o konačnom rješenju i kupcima Galeba. Dok je Večernji objavio kako Galeba kupuje Vladimir Putin, Novi list je također Galebu našao ruskog kupca – multimilijardera Romana Abramovića.

Jednu od prvoaprilskih šala tportala, onu o spajanju Ministarstva kulture s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, mnogi su shvatili ozbiljno iako smo novo ministarstvo prozvali Ministarstvom znanosti, obrazovanja, kulture i sporta, skraćeno M-ZOKS, prema naručitelju spajanja Zoranu Milanoviću. Osim o spajanju ministarstava, tportal je pisao o mogućem transferu Luke Modrića u Barcelonu te inicijativi branitelja prosvjednika za osnivanjem nove hrvatske države RH 1991

Nakon odluke predsjednice da se Titova bista preda na korištenje Muzeju Hrvatskog zagorja saznao sam da se Muzej...

Posted by Gordan Maras on 1. travanj 2015