NEOBIČNA SIMBIOZA

Matić braniteljima uzima zahode, ali ostavlja struju

01.04.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Iako će braniteljima prosvjednicima u šatoru poslije Uskrsa uskratiti korištenje pokretnih zahoda koje je sve ove mjesece plaćalo Ministarstvo branitelja, Predrag Matić i dalje će iz kase Ministarstva plaćati struju za dva šatora koji su ispred zgrade Ministarstva od listopada prošle godine

Matić je prosvjednicima svojedobno dozvolio spajanje rasvjete šatora na brojilo Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Iako je zaključio da ga najam četiri pokretna sanitarna čvora previše košta, do sada gotovo sto tisuća kuna, Matić prosvjednicima ne namjerava uskratiti korištenje električne energije. Sve je to, kaže, napravio u dobroj vjeri.


'Ministar Matić je u dobroj vjeri i namjeri prosvjednicima omogućio spajanje rasvjete šatora na brojilo Ministarstva branitelja i dok od za to nadležnih institucija ne dobijemo zahtjev za prekid takvog priključka, Ministarstvo neće poduzimati nikakve radnje kojima bismo onemogućili napajanje šatora', kažu za tportal u Ministarstvu.

Koliko troše na struju za šatore, ne znaju jer taj trošak nije moguće izdvojiti s obzirom na to da su šatori spojeni na isto brojilo na kojem su Ministarstvo branitelja, Ministarstvo socijalne politike i mladih te Zagrebačka banka. Matić tako omogućava, osim rasvjete, razglas i gledanje televizije u šatoru. Grijanje su pak branitelji riješili plinskim grijačima kakve se u zimskim mjesecima može vidjeti na terasama kafića.