NA SAMO ČETIRI DANA

HTV kao za zamjenu za Dropca iz Osijeka povlači Igora Rotima

30.03.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Već od sutra gledatelji HTV-ovog Dnevnika u voditeljskoj kombinaciji sa Sanjom Mikleušević Pavić neće gledati Đuricu Dropca, već će im vijesti prenositi osječki reporter HTV-a Igor Rotim. Zamjena u središnjoj informativnoj emisiji potrajat će četiri dana, sve dok se Drobac ne vrati s godišnjeg odmora

Dok će se Drobac odmarati za Uskrs, palicu u vođenju HTV-ovog Dnevnika preuzet će Igor Rotim, reporter iz HTV-ovog osječkog centra.

Iako su na HTV-u mogli birati među mnoštvom voditelja koji rade u središnjici u Zagrebu, na državnoj televiziji odlučili su povući kolegu iz Osijeka. Takva praksa, kažu nam na HTV-u, nije neuobičajena. Svojedobno je voditeljica Dnevnika bila i Sandra Križanec, a  također je povučena iz osječkog dopisništva, te Vladimir Rončević iz riječkog dopisništva.

Podsjetimo, HTV je prije gotovo mjesec dana krenuo s 'reformiranim' Dnevnikom. Njegov početak je pomaknut s 19.30 na 19 sati, a dobio je i voditeljske parove - Stipu Alfiera i Tinu Šimurinu te Đuricu Dropca i Sanju Mikleušević Pavić.

Prve reakcije televizijskih znalaca na novi koncept nisu bile najbolje, a svoj jasan stav dala je i tportalova TV kritičarka Zrinka Pavlić.