POHVALILA SE

Kusin na čelu Zagreba: Sve je kao po žnorici

30.03.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Vesna Kusin, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika koja od prošlog tjedna obnaša dužnost gradonačelnika, izjavila je u ponedjeljak da je krenula s radom u Gradskoj upravi i da Grad normalno funkcionira

'Krenula sam s radom kako bi se sve normalno organiziralo i kako bi Grad funkcionirao. Moram reći da je sve kao 'po žnorici', rekla je Kusin novinarima nakon dodjele stipendija zagrebačkim učenicima i studentima s invaliditetom u Starogradskoj vijećnici.

Navela je da se sa svojom prethodnicom Sandrom Švaljek trebala naći u petak, ali nije stigla zbog sjednice Gradske skupštine, pa će se s bivšim zamjenicom gradonačelnika, koja je podnijela ostavku, sresti u ponedjeljak ili utorak.


U tijeku su dogovori u Gradskoj upravi na koji će se način dalje raditi kako bi u Gradu Zagrebu bilo ne samo isto nego i bolje, a građanima najbolje, poručila je Kusin. Za utorak su zakazani sastanci vezani za sportski kamp na Sveticama, najavila je Kusin dodavši kako će se osobno potruditi da se nesporazumi rješe.

'Očito problema ima, ne bih rekla da je Grad napravio nešto krivo, ali kad su imovinsko-pravna pitanja na dnevnom redu, to uvijek dugo traje - ne zbog nerada nego zbog nekih pravnih elemenata. Strpimo se još koji dan, nadam se da ćemo to riješiti unatoč današnjim najavama da je svemu došao kraj. Trebamo par dana strpljenja da obavimo razgovore s jednom i drugom stranom', rekla je Kusin.

Mediji su u ponedjeljak objavili da je Hrvatski nogometni savez odustao od izgradnje kampa na Sveticima jer Grad zagreb i Zagrebačka nadbiskupija ne mogu riješiti problem oko zamjene zemljišta. Crkva je spremna odreći se prava na povrat oduzete imovine na Sveticama pod uvjetom da u zamjenu dobije zemljišta za izgradnju crkvi u Jelkovcu, Španskom i na Kajzerici.