PREVARA U SAVSKOJ 66.

Glogoški ne spava u šatoru, noći u državnoj kući za invalide

28.03.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Đuro Glogoški, vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66 svake večeri odlazi na spavanje u državnu kuću u Zaprešiću u kojoj inače odsjedaju samo najteži ratni vojni invalidi kada dolaze u Zagreb radi liječenja

Riječ je o kući na adresi Ljudevita Gaja 27 koju su još 2007. iz Ministarstva branitelja predali na korištenje udruzi kojoj je Glogoški na čelu. Namijenjena je, ne samo braniteljima s najvećim invaliditetom, nego i njihovim obiteljima koje ih prate, piše Jutarnji list

Predviđeno je da branitelji u njoj borave svega nekoliko dana koliko trebaju za liječnike, a ne trajno, kako to sad čini Glogoški.
Ključevi kuće inače se nalaze u Ministarstvu koje ujedno plaća režije. U Ministarstvu branitelja, kažu, da na osnovu podnesene zamolbe i medicinske dokumenatcije, Udruga kojoj je predsjednik Đuro Glogoški donosi Odluku o korištenju kuće i dostavlja je Ministarstvu, a korisnici ključeve kuće preuzimaju na vratarnici Ministarstva.

'Posljednju takvu Odluku Udruga je Ministarstvu branitelja dostavila 1. listopada 2014. godine. Dakle, odluke o korištenju kuće donosi Udruga, a Ministarstvo samo izdaje ključ osobama kojima je Udruga odobrila korištenje', navode u ministarstvu.

Fred Matić, ministar branitelja, prije koji mjesec kazao je Glogoški ima mirovinu od 24.816 kuna, a ujedno ima i pravo na novi auto svakih sedam godina.