PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

Zaštitari smijenjenog ravnatelja izbacili iz zgrade

30.09.2009 u 08:40

Bionic
Reading

Desetak zaštitara koje je angažirao Grad Zagreb u dogovoru s Vladom Republike Hrvatske, upalo je jučer u ured smijenjenog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu Zorana Vlašića i izbacilo ga iz zgrade u Vukovarskoj 168

Smijenjeni Vlašić ostao je tako bez mjesečne plaće od 35 tisuća kuna, ali ga kao utjeha čeka otpremnina od milijun kuna. Plaću će primati sljedećih šest mjeseci.

Vlašić ipak nije želio prihvatiti svoju smjenu, jer smatra da Upravno vijeće koje je potpisalo odluku nema legitimitet. Pokušao se vratiti u svoj ured i uzeti osobne stvari, međutim dvoje zaštitara ga je zaustavilo na ulazu, zgrabilo ga i izbacilo vani.

Vlašić je, nakon što su ga izbacili iz ureda, pozvao policiju, no ni oni mu nisu pomogli da se vrati u ured, jer su zaštitari kao dokaz njegove smjene imali odluku predsjednika Upravnog vijeća. Nakon toga Vlašić je čak zvao i svoje poznanike u policiji da mu pomognu, ali ni to nije upalilo.

'Ja sam dao policiji izvod s Trgovačkog suda da sam ja i dalje ravnatelj i nemaju me pravo izbaciti. Upravnom vijeću istekao je mandat i ja sam nelegalno smijenjen. Zvao sam i glasnogovornika Vlade, koji kaže da o ovome ništa ne zna. Sve za što me se optužuje je laž', branio se Vlašić.

Vlašića je Vlada ga je prije nekoliko dana smijenila zbog sumnji u nezakonitosti u poslovanju. Sumnjiče ga za nepoštivanje Zakona o radu i nepotizam. Oni su državnom odvjetniku Mladenu Bajiću poslali pismo u kojem upozoravaju da je Vlašić tamo zaposlio svoju bližu rodbinu.

No unatoč tome, čeka ga otpremnina od milijun kuna i plaća od 35 tisuća još šest mjeseci, piše Jutarnji.hr.