BERNARDIĆ O ODLUCI BANDIĆA

'Zagreb nije privremeni grad da ima privremenu upravu'

26.03.2015 u 19:18

Bionic
Reading

Potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je, komentirajući odluku gradonačelnika Milana Bandića da Zagreb umjesto Sandre Švaljek ubuduće vodi njegova zamjenica Vesna Kusin, istaknuo kako očekuje da se ova zagrebačka kriza što prije raspetlja, kako bi se Zagreb okrenuo budućnosti

Bernardić je novinarima, u stanci zasjedanja Gradske skupštine, izjavio kako Zagreb nije privremeni grad da ima privremenu upravu. 'Zagreb se treba okrenuti budućnosti i stvarati perspektivu za sve građane koji u njemu žive i ne baviti se ovakvim vatrogasnim mjerama, a Zagrepčani ne smiju biti taoci ove zagrebačke krize i zato očekujem da se to što prije raspetlja', iporučio je.

Bernardić je istaknuo da su ključevi raspetljavanja ove zagrebačke krize u rukama gradonačelnika Bandića, koji se zbog sumnji u financijske malverzacije na štetu grada nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru.

'Mi ćemo se nastaviti boriti u interesu građana grada Zagreba za sve dobre odluke, za pošteno, transparentno upravljanje, da se svaka kuna troši na pošten i transparentan način i da, što je najvažnije, Zagreb bude grad koji stvara priliku ljudima koji ovdje žive', naglasio je Bernardić.

Izrazio je zadovoljstvo što je na Skupštini prihvaćen SDP-ov da se stipendije, koje se dodjeljuju učenicima i studentima s invaliditetom, po iznosu izjednače sa stipendijama koje se dodjeljuju učenicima i studentima. 'To je po meni glavna vijest', poručio je Bernardić.