B.A.B.E. OSUPNUTE

'Bajić je grubo uvrijedio izvanbračnu djecu i njihove roditelje'

25.03.2015 u 16:03

Bionic
Reading

Udruga B.a.B.e. žestoko je kritizirala Mladena Bajića, kandidata za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske i bivšeg glavnog državnog tužitelja koji je u izlaganju pred saborskim Odborom za Ustav, Poslovnik i politički sustav kazao da je glavni državni odvjetnik poput izvanbračnog djeteta – njega nitko ne voli

Bajićeva opaska odgovor je saborskom zastupniku Davorinu Mlakaru koji ga je upitao je li mu funkcija bivšeg glavnog državnog odvjetnika olakotna ili otegotna okolnost u ovom izboru. 'Mislim da mi više ide na štetu nego na korist jer glavni državni odvjetnik vam je kao izvanbračno dijete. Njega nitko ne voli - ne vole ga oštećeni jer ne zastupa dovoljno jako njihove interese, ne vole ga okrivljeni, država i društvo misle da je mogao napraviti više nego što je napravio. Preuzima odgovornost i oštricu za sve što se događa u društvu i to je u redu i zato je državni odvjetnik', kazao je Bajić.

U Udruzi B.a.B.e. smatraju da kada bivši državni odvjetnik, a sada jedan od najizglednijih kandidata za suca Ustavnog suda u svojem izlaganju uvrijedi svu izvanbračnu djecu i njihove samohrane roditelje, trebala bi čitava javnost odmah reagirati, a političke stranke koje ga podržavaju automatski diskvalificirati. 'U pokušaju opravdavanja svog minulog rada na koji su ispisane i izgovorene brojne, vrlo opravdane, primjedbe i osvrti, Mladen Bajić grubo vrijeđa djecu rođenu izvan ozakonjenih bračnih zajednica imputirajući kako su takva djeca nevoljena i neprihvaćena', smatraju u udruzi.

Da je radio svoj posao kako spada, navodi se u priopćenju udruge B.a.B.e., morao bi znati koliko se nasilja, neljubavi i zanemarivanja događa upravo u vezama koje su blagoslovili crkveni ljudi ili registrirali matičari, pa ne bi koristio ovako neprimjerene usporedbe sa svojim položajem u državi i društvu dok je obavljao dužnost glavnog državnog odvjetnika.

Stoga se aktivistice iz udruge nadaju se da će ga neko dijete, a poželjno bi bilo, kažu, više njih, tužiti za klevetu i povredu dostojanstva. Na kraju su ironično dale podršku svima koji će i dalje podržavati i inzistirati na njegovu imenovanju za suca Ustavnog suda.