DEMANTIRAJU MEDIJE

Policija: Nije istina da smo odbili deložirati obitelj Cvjetković

24.03.2015 u 16:41

Bionic
Reading

Zagrebačka policija u utorak je kao netočne odbacila navode iz pojedinih medija da je vezano uz ovršni postupak nad obitelji Cvjetković odbila izvršiti zadaću, odnosno da nije bila u mogućnosti izvršiti svoju zadaću

Policija je izvijestila kako ne odgovaraju istini pojedini medijski napisi i prenesene izjave pojedinaca da je 'policija odbila izvršiti zadaću', da 'policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću' i slično.

U priopćenju se objašnjava da policija po zahtjevima sudova za pružanjem pomoći postupa prema Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima i naglašava da je donošenje odluke o provođenju ili neprovođenju ovršne radnje u nadležnosti sudskog ovršitelja, odnosno suda.

Deložacija obitelji Cvjetković iz njihove kuće na Bukovcu, koja je prema informacijama Živog zida navodno trebala biti provedena u utorak ujutro nije se dogodila, ali se pred tom kućom okupilo stotinjak građana koji su ispred nje podignuli barikadu.

U medijima su se u međuvremenu pojavile informacije da je policija navodno odbila izvršiti zadaću, dok je Živi zid objavio da policija nije došla na Bukovac jer joj se pokvario akumulator na bageru, pa traže novi bager za rušenje barikade.