Hrvatska SKOK U VLASTITA USTA

'Neodgovorni pozivaju ljude da se ne cijepe'

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas kako bi bilo neodgovorno da njegovo ministarstvo nije na vrijeme naručilo cjepivo protiv tzv. svinjske gripe (H1N1) jer su to učinile i sve druge zemlje

ZAGREB - Epidemija te gripe dosegnula je najviši, VI. stupanj, rekao je ministar Milinović novinarima prigodom današnjeg posjeta Klinici za traumatologiju. Dodao je da je Ministarstvo zdravstva "odgovorno nabaviti dovoljno doza cjepiva za hrvatske potrebe pa je zato moralo ugovoriti nabavu cjepiva s Imunološkim zavodom".

Kad cjepivo protiv te gripe bude registrirano, očekuje se da će odmah biti uvezeno i u Hrvatsku, a takvu proceduru nabave cjepiva prolaze sve zemlje svijeta.

Ministar Milinović također je rekao kako smatra neodgovornima sve one koji pozivaju ljude da se ne cijepe protiv te gripe, a pogotovo rizične skupine građana, za koje gripa može biti opasna.

Podsjetimo, ministar Milinović poručio je početkom rujna da se on neće cijepiti protiv tzv. svinjske gripe, dodajući da je ta bolest - bauk.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još