RAŠČIŠĆAVANJE AFERE

Kolman: Podržavam istragu oko računa ministrice Zlatar

20.03.2015 u 09:51

Bionic
Reading

Igor Kolman, saborski zastupnik HNS-a, gostovao je u Novom danu Tihomira Ladišića na N1 televiziji. Kazao je kako je loše informiran o temi izvješća državne revizije o kojem se jučer raspravljalo u Saboru i kada je dio zastupnika zatražio pokretanje istrage DORH-a protiv ministrice kulture Andree Zlatar Violić zbog dizanja gotovine putem kreditnih kartica

Koliko sam vidio, Ministarstvo kulture je dalo očitovanje u kojem tvrde da se radi o pogrešnom knjiženju te da će ispraviti pogrešku. Radi se o velikom sustavu i očito je da tamo postoji problem u računovodstvu i načinu korištenja financija. Podržavam sve što ide ka tome da se istraže sve moguće nepravilnosti', kazao je Kolman.

Komentirao je i istup međimurskog župana Matije Posaveca koji je izjavio je kako HNS mora napustiti Kukuriku koaliciju.

'To nije način na koji se stvari rade. Posavec se na sjednici Predsjedništva našao u manjini i jedini iznio takvo mišljenje. Svi imamo pravo iznositi javno svoje mišljenje, ali vi kada čitate taj intervju čini se kao ucjena - "Ako ne bude po mom, onda ću ovo ili ono. Teško mi je reći kakav će biti rasplet, to ovisi što će Posavec odlučit', istaknuo je Kolman i dodao da Posavčev prijedlog prema kojem bi HNS trebao ući u centar i povezati se sa Mirelom Holy, Dragutinom Lesarom i Radimirom Čačićem, prema njegovom osobnom stavu, nema budućnosti.

'Ne vidim budućnost te koalicije, već sam skloniji tome da Kukuriku koalicija ojača na nekim novim snagama koje su se pojavile na političkoj sceni. Desne stranke prenose poruku koja nama nije toliko prihvatljiva, pa je logično da se prostor lijevog centra dodatno osnaži i da se suradnja ojača', smatra Kolman.

Smatra da je podrška koju HNS ima na nacionalnoj neusporedivo veća od one koju mu daju ankete. Na pitanje može li Milan Bandić voditi Zagreb iz zatvora odgovorio je negativno.

'Naravno da ne, stanje u Zagrebu nije održivo. Ipak, mislim da ključni problem nije što je Bandić u zatvoru, već da ima lošeg gradonačelnika već dugo. Zagreb je sustav koji nije sustav, nego totalni nered i kaos. 700-800 tisuća građana nemaju jednakost niti pred zakonom, nego vam uvijek treba poznanstvo ili veza da biste nešto ostvarili', napominje Kolman.

Upitan kako to da onda stranka podupire kandidata u Dubrovniku sa pravomoćnom sudskom presudom i novim postupkom koji se upravo vodi protiv njega kazao je kako građani Dubrovnika, za razliku od Zagreba, imaju šansu da Vlahušića izaberu ili ne izaberu.

'Zanimljiva je činjenica da su mu građani dali više glasova nego ikada. Stavljate me u nezahvalnu poziciju, moram reći bitnu razliku između Zagreba i Dubrovnika - protiv Bandića su pokrenute istrage zbog sumnje da se okoristio za velike financijske iznose. Kod Vlahušića, on ne negira svoju grešku, ali treba naglasiti da je presuda rezultirala uvjetnom kaznom i to zato što se nitko nije okoristio niti je itko oštećen. Razlika je ogromna, radilo se o greški koja se nije smjela dogoditi, ali treba raditi razliku između Zagreba i Dubrovnika, koja je ogromna', zaključio je Kolman