KARAMARKO VS. SILE TAME

Mesić: Malo se pretjeralo u dodjeli privilegija

Bionic
Reading

Dodjela novih radnih mjesta smijenjenim čelnicima Hrvatske elektroprivrede (HEP) i Hrvatske poštanske banke (HPB) logičan su potez, jer oni negdje moraju raditi dok se njihovi slučajevi ne razriješe, izjavio je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić komentirajući na, novinarski upit, medijske napise da će Ivan Mravak i Josip Protega zadržati unosna radna mjesta u svojim tvrtkama i luksuzne službene automobile

ZAGREB - 'Vjerojatno su to samo privremena rješenja dok se cijela procedura ne završi. Nije logično da netko tko je danas odgovoran i vodi veliku tvrtku, ujutro više ne zna gdje mu je radno mjesto', rekao je predsjednik novinarima nakon prijama izaslanstva MUP-a i Ravnateljstva policije. Dodao je i kako ne smatra da će smijenjeni predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i smijenjeni predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega time biti posebno nagrađeni.

'Neka nas oblači Varteks'

Karamarko je također rekao da je istina da su, nažalost, poništena trinatječaja za nabavu novih policijskih odora, ali da će taj problemuskoro biti riješen, a u ideji da Varteks šiva odore za policiju nevidi ništa sporno jer smatra da bi bilo normalno da hrvatska tekstilnaindustrija oblači hrvatsku policiju, vojsku i slično.

'Privremeno se nešto mora riješiti, ali to ne znači da je bilo tko zaštićen ukoliko je kršio zakon', rekao je Mesić ponovivši kako se time nikomu ne pogoduje, niti je bilo tko nagrađen. Ipak je primijetio kako se vjerojatno malo pretjeralo u dodjeli privilegija spomenutim dužnosnicima.

Obraćajući se uvaženim gostima iz MUP-a i Ravnateljstva policije povodom Dana hrvatske policije, predsjednik Mesić istaknuo je da sigurnost postaje sve važniji resurs, posebno iz razloga što smo suočeni s novim sigurnosnim izazovima globalnog terorizma, prirodnih katastrofa, organiziranog kriminala i korupcije.

'Nažalost, naši građani stanje sigurnosti doživljavaju prvenstveno promatrajući djelovanje policije i gledajući iz današnje perspektive možemo ga ocijeniti zadovoljavajućim, no još uvijek učestale oružane pljačke, nasilje na sportskim natjecanjima, organizirani kriminal i slično utječu na to da se naši građani ne osjećaju dovoljno sigurno', rekao je Mesić, dodajući da je 'vaša i naša zadaća da to promijenio'.

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, ponovio je da 'nije bilo i neće biti nedodirljivih'. Svi koji rade protiv zakona upoznat će snagu i odlučnost hrvatske policije, najavio je Karamarko. Dodao je da su oni iz tame bezakonja spremni na sve, ali i hrvatska policija je spremna odgovoriti svim izazovima i zahtjevima vremena pred namaRekao je i da će hrvatska policija u budućnosti sve svoje snage usmjeriti na stručni, profesionalni i odani kadar među kojim će vladati karijerno napredovanje, a ne politički podobno jer jedino tako policija može biti efikasna, piše Večernji list.

Policija nije nikad niti će ikad odustati od 'afera', rekao je Karamarko dodavši da tijekom istrage ne daju komentare, pa se stječe krivi dojam o radu policije, osvrćući se na navode da policija posustaje u slučajevima 'kamioni' i Brodosplit.