SAD SE SJETIO

Josipović se žestoko okomio na šatoraše

19.03.2015 u 09:01

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Ivo Josipović na portalu Autograf Drage Pilsela objavio je novu kolumnu pod naslovom 'Pada Vlada'. Ovog puta tema su mu, kako piše, 'šatoraši' tj. branitelji iz Savske 66 i njihov pokušaj, kako Josipović kaže, smjene vlasti preko ulice

''Pada Vlada' pjevaju talentirani Bajaga i instruktori. Da ne pjevaju na mnogima od njih omraženoj ekavici, s njima bi sigurno vrlo rado zapjevali i šatoraši iz Savske. Uostalom, na svom su protupravno podignutom šatoru istakli onu 'Oba su pala, oba će pasti'. Legitimno očekivanje. Jedan je, ja – bivši predsjednik, pao na izborima po svim pravilima demokracije', piše bivši predsjednik koji se nakon čestih istupanja u javnosti nakon što je Kolinda Grabar Kitarović preuzela predsjedničku dužnost, posljednjih dana pritajio.

Kaže Josipović tako da je zazivanje smjene vlasti na ulici 'prešlo granicu koju demokratsko društvo može i smije tolerirati'. 'Ne zato što šatoraši protestiraju protiv Vlade, već zato što to čine na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili', smatra.


Okomio se i na Vladu jer mjesecima nije detektirala organizatore nelegalnog prosvjeda u Savskoj. 'Svakome tko je želio prepoznati tko su kolovođe nelegalnog šatorovanja bilo je za to dovoljno pogledati tek prvo TV izvješće o čardaku podignutom nelegalno, na javnom prostoru, uz korištenje struje i druge infrastrukture državne vlasti koju žele srušiti', kaže Josipović koji je branitelje u tom nelegalno postavljenom šatoru u Savskoj u predizborno vrijeme posjetio. I kaže da ga se s pravom može pitati zašto je bio u tom šatoru.

'Na samom početku prosvjeda, otišao sam vidjeti tko su ljudi koji su, kako je tada izgledalo, zabrinuti za prava branitelja. Sa mnom je bio i ministar Matić, junak Domovinskog rata i dobar ministar', piše Josipović za Autograf.

Njegovu kolumnu možete pročitati ovdje