KARAMARKOVA JUŽNA OBEĆANJA

'Hodat ćemo na trepavicama, ali Pelješki most moramo izgraditi'

19.03.2015 u 07:27

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu na predizbornom skupu stranke u Dubrovniku, da bi glasovanje za HNS-ovog gradonačelničkog kandidata, Andru Vlahušića, čija pravomoćna presuda onemogućuje Gradu Dubrovniku pristup nekim EU fondovima - bio mazohizam

''Čovjek ima pravomoćnu presudu, i najprije stvarno moraš imati snage i kandidirati se, ali koji je to mazohizam glasovati za Vlahušića i onemogućiti svoj grad da danas, sutra participira u nekim EU fondovima? I to grad Dubrovnik koji je atraktivan i primamljiv za EU", rekao je Karamarko na završnom predizbornom skupu, na kojem je došao iskazati potporu HDZ-ovom kandidatu Matu Frankoviću uoči nedjeljnog drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika Dubrovnika, 22. ožujka.

Karamarko je naglasio kako je za HDZ Dubrovnik bitan isto koliko i Zagreb, i da je to grad kojeg poznaje cijeli svijet.

HDZ-ov gradonačelnički kandidat Mato Franković rekao je kako se u očima javnosti pokušala 'zaspinati' činjenica da pravomoćno osuđeni Vlahušić, kao gradonačelnik ne može potpisati izjavu o časti, koja je sastavni dio svakog ugovora sa EU.

Franković je kazao kako je on tu da služi svojim sugrađanima i da im budem partner, a da će "Vlahušić izgubiti ove izbore jer uvijek kalkulira gdje može osvojiti najviše glasova i tamo preusmjerava javni novac''.

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je jedina stvar gora od činjenice da se pravomoćno osuđeni Vlahušić kandidirao, potpora koju je dobio od SDP-a i HNS-a.

'Moralno je srozavanje u blato da SDP podržava kandidaturu čovjeka koji je pravomoćno osuđen. To je dno dna i u ovom gradu to ne smije proći'', rekao je Dobroslavić te zaključio kako je ''lopov uvijek lopov te kako će onaj tko urade milijun kuna ukrasti i 100 milijuna ako bude imao priliku''.

Predsjednik HDZ-a Karamarko je uoči drugog kruga izvanrednih lokalnih izbora popodne bio u Korčuli gdje je dao podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Andriji Fabrisu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako bi on poboljšao prometnu povezanost Korčule s kopnom, Karamarko je rekao da ima ideju za koju je još možda prerano, da se izgradi 900 metara dugi tunel od Orebića na Pelješcu do Korčule. U vezi s Pelješkim mostom rekao je kako se on mora izgraditi.

Ova je vlast bila odustala od tog mosta, što je tragedija, da bi se sad opet sjetili da ga treba graditi. Bez obzira kojim sredstvima, na trepavicama ćemo hodati, ali Pelješki most moramo izgraditi rekao je Karamarko. To je aksiom svih aksioma, istaknuo je.

U vezi s uhićenjem sedmorice u Srbiji koji su optuženi da su sudjelovali u genocidu u Srebrenici, izjavio je kako mu je drago da je pravna država u Srbiji proradila. Ali, kako je rekao, potrebno je da ne bude selektivna i blaga prema svojim zločincima dok naše ljude drži zatočenima, poput Veljka Marića za čiji će se povratak zalagati i boriti.

Na predizbornom skupu predsjednik HDZ-a je izrazio optimizam da će u drugom krugu Grad Korčula dobiti sposobnog gradonačelnika i zamjenika koji će Korčuli vratiti mogućnost zapošljavanja mladih, kvalitetniji život i ostanak na rodnom otoku.