KAZNA ZA AFERE U HEP-u

Mravaku ured uz Upravu i srebrni Passat?!

29.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Iako se prošli tjedan pričalo da će dane do mirovine provesti u Elektri Zagreb, nedavno smijenjeni predsjednik Uprave HEP-a, Ivan Mravak, pohvalio se nekim djelatnicima da će on biti jedan od savjetnika Lea Begovića, čovjeka kojeg je nakon njegove smjene na mjesto predsjednika Uprave postavila premijerka Jadranka Kosor, otkriva Jutarnji list. Novi predsjednik Uprave, Begović, bit će samo fikus, jer je Mravak osobno postavio više od 100 direktora, rekao je bivši član Uprave HEP-a

'Ako je Mravak Begovića predložio premijerki, predložio ga je da bude fikus, jer Begović ne poznaje ljude u tvrtki, niti poslovanje. Mravak je tu u velikoj prednosti, jer je sve direktore, kojih je više od stotinu, osobno postavio. On više od 30 godina radi u HEP-u, zna sve dobavljače i poznaje rupe u sustavu', izjavio je Jutarnjem list jedan od bivših članova Uprave koje ovaj tjedan očekuju razgovori s Leom Begovićem.

Prije nego što ga je Nadzorni odbor HEP-a razriješio dužnosti, u petak rano ujutro Mravak je donio svoju posljednju odluku kao predsjednik Uprave HEP-a.

U svoj sada već bivši ured pozvao je direktora Sektora nabave Zvonimira Divića i priopćio mu kako mu oduzima službeni automobil Passat.

Taj je automobil Mravak, naime, doznaje se u HEP-u, namijenio sebi. Informaciju o oduzimanju automobila Jutarnjem je potvrdilo nekoliko djelatnika te kompanije, no Zvonimir Divić nije želio ništa komentirati.

'Nemam izjave. Ja auto imam, a nemojte me pitati koji', kazao je Divić.

Osim oduzimanja Passata, Mravak je u petak povukao još jedan potez: ispraznio je ured na katu na kojem je smještena Uprava HEP-a kako bi bio što bliže novom predsjedniku Uprave.

Novi čelnik HEP-a Leo Begović svoj prvi radni dan u ponedjeljak proveo je upoznajući se s djelatnicima. Nove članove Uprave trebao bi imenovati krajem tjedna.

U HEP-u nagađaju da će jedan od njih biti i Kažimir Vrankić. On je već bio član Uprave, i to do 2008. kada su i nastale afere zbog kojih je Mravak smijenjen. Osim Vrankića, spominju se još imena Jerka Doka i Frane Barbarića.