RADNO NA PANTOVČAKU

Dačić Kolindi čestitao i prenio pozdrave Tomislava Nikolića

11.03.2015 u 21:35

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu u svome Uredu s guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Borisa Vujčića koji ju je upoznao sa stavovima HNB-a o kreditima u švicarskim francima te o nekim mogućnostima državne intervencije. Tijekom dana predsjednica Grabar Kitarović primila je i srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića i azerbajdžanskog ministra obrane Zakira Hasanova

Predsjednica Republike i guverner HNB-a razgovarali su o stanju i stabilnosti financijskog sustava države kao i o utjecaju mjera monetarne politike na gospodarstvo, a razmotreni su i najnoviji novčani i gospodarski pokazatelji, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

"Guverner Vujčić je predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao sa stavovima HNB-a o kreditima u švicarskim francima te o nekim mogućnostima državne intervencije. Naglasio je kako će HNB nastaviti činiti sve unutar svog mandata kako bi u suradnji s drugim akterima omogućio nalaženje najboljeg rješenja u atmosferi argumentirane rasprave, a koje bi pomoglo svim dužnicima u švicarskim francima čiji su dugovi porasli nakon skoka tečaja franka", stoji u priopćenju.

Predsjednica Republike i guverner HNB-a izrazili su zajedničku spremnost na suradnju i nastavak međusobne dobre komunikacije.

Dačić: Prenosim pozdrave Tomislava Nikolića!

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu prvog potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića, a tijekom susreta je potvrđena obostrana spremnost na nastavak rješavanja otvorenih pitanja, posebice pitanja nestalih, položaja manjina i razgraničenja, u duhu dobrosusjedstva, jačanja suradnje i poticanja boljitka građana obje države te perspektive zajedničke europske budućnosti, priopćeno je iz ureda predsjednice.

U tom kontekstu, dodaje se u priopćenju, naglašeno je značenje redovitih i sadržajnih susreta visokih dužnosnika dviju država te predanost dijalogu u sklopu inicijativa poput predsjedničkog procesa Brdo–Brijuni.

Dačić je predsjednici Grabar-Kitarović čestitao na izboru, poželio puno uspjeha u obavljanju odgovorne dužnosti i prenio pozdrave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića i predsjednika srbijanske vlade Aleksandra Vučića, kaže se u priopćenju.


Dobra gospodarska suradnja s Azerbajdžanom

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je azerbajdžanskog ministra obrane generala zbora Zakira Hasanova, a tijekom razgovora sugovornici su se složili da su odnosi Hrvatske i Aterbajdžana primjer dobrih odnosa te uspješne gospodarske suradnje, ali i na području obrane kroz programe školovanja, izobrazbe i obuke te da je od obostranog interesa daljnja nadgradnja te suradnje, priopćeno je u srijedu iz ureda predsjednice.

U razgovoru Grabar-Kitarović i Hasanova, koji se nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj, naglašeno je kako su teritorijalna cjelovitost i suverenost država ključne odrednice međunarodne arhitekture temeljene na Povelji Ujedinjenih naroda te da je svako postupanje koje je u suprotnosti s navedenim načelima, usmjereno na promjenu međunarodno priznatih granica suverenih država, neprihvatljivo i nailazi na osudu međunarodne zajednice, stoji u priopćenju.