URED PREDSJEDNICE

Batarela ćemo primiti kada dođe na red po proceduri

11.03.2015 u 18:01

Bionic
Reading

Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović izvijestio je da će pismo čelnika udruge Vigilare i Novih konzervativaca Vice Johna Batarela biti zaprimljeno po standardnoj proceduri po kojoj će mu biti dodijeljen termin susreta o kojem je sada prerano govoriti.

Batarelo je prozvao predsjednicu Republike zbog njezina sudjelovanja na konferenciji Zaklade Clinton, ustvrdivši da je Hillary Clinton izrazito lijevo-liberalno orijentirana te da sa svojom Zakladom aktivno i financijski promiče pravo na abortus i potkopava instituciju obitelji i druge tradicionalne vrednote.

Glasnogovornik Ureda predsjednice Luka Đurić izjavio je u srijedu Hini da će pismo Batarela biti zaprimljeno po standradnoj proceduri. Po njoj će kao i svim ostalim građanima sukladno kalendaru i mogućnostima predsjednice biti dodijeljen termin susreta o kojem je u ovom trenutku prerano govoriti, kazao je Đurić.

Batarelo u dopisu koji je u utorak uputio Grabar-Kitarović, nakon što je dan ranije njezin posjet Zakladi Clinton komentirao na svojem Facebook profilu, navodi da se hrvatska predsjednica deklarirala kao "moderna konzervativka", pa je neugodno iznenađen njezinim sudjelovanjem na privatnoj konferenciji Zaklade Clinton.

Predsjednici je stoga predložio zajednički susret na koji bi došlo izaslanstvo konzervativnih nevladinih udruga.