POMOĆNIK RAVNATELJA HRT-A

Radman kumu Rogošiću podario novu fotelju

10.03.2015 u 12:05

Bionic
Reading

Željko Rogošić, neslužbeno doznajemo, postao je pomoćnik ravnatelja za program na HRT-u. Rogošić je uskočio na upražnjeno mjesto Marije Topić Crnoje koja je HRT napustila prije nešto manje od mjesec dana. Za postavljanje Rogošića na mjesto pomoćnika, tvrde na HRT-u, nije bio potreban natječaj, a kako nije riječ o mandatnoj funkciji na njega je postavljen na neodređeno vrijeme. Rogošića je na prijedlog Saše Runjića, ravnatelja programa HRT-a, imenovao njegov vjenčani kum Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a.

Rogošić se u skandalu na HRT-u našao prije dvije godine kada ga je Radman imenovao za urednika HTV1. Nakon tog imenovanja doznale su se dvije činjenice: da je Radman Rogošićev vjenčani kum, ali i da je Radmanov brat oženjen za Rogošićevu sestru. Ono što je u tom trenutku bilo i važnije od rodbinsko-kumskih veza je da je Rogošić prema glasovima zaposlenika, od pet kandidata za šefa Prvog programa, zauzeo tek pretposljednje, četvrto mjesto.

No, kako je mišljenje zaposlenika neobvezujuće za šefa Prisavlja on ga je imenovao šefom HTV1.

Iako su se obojica pravdala da je kumstvo nije bilo presudno već profesionalizam i Rogošićev kvalitetan CV na vidjelo su nakon toga počeli isplivavati dijelovi biografije koji se najblaže rečeno nisu pokazali točnima.

Stoga je Rogišić nakon svega mjesec dana podnio ostavku, ali ne zbog lažiranja biografije nego kako je rekao tada 'zbog siline neetičnog progona i medijske hajke' što mu je onemogućavalo da normalno obavlja svoj posao.