IZGRADNJA 'MOSTA' DO ZAGREBA?

Petrov hvali Sandru Švaljek: Radi kvalitetno i principijelna je

10.03.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Dok se zagrebački gradonačelnik priprema za mogućnost da ponovno završi u pritvoru, ali i da zbog zahtjeva USKOK-a izgubi jamčevinu od 15 milijuna kuna koju je za njega uplatio odvjetnik Marijan Hanžeković, zamjenici Sandri Švaljek sve izglednije smiješi se nastavak obavljanja gradonačelničke dužnosti do kraja mandata

Magična granica jest 2. lipnja, do kada Bandić službeno treba podnijeti ostavku ukoliko želi da se izbori u Zagrebu održe prije ljeta 2017. Njih može isprovocirati i iz zatvora u koji se eventualno vraća, koliko god to bizarno zvučalo.

Sandru Švaljek, barem ako je suditi po neslužbenim informacijama i šaputanjima po kuloarima, na svoju stranu vabe gotovo sve političke opcije - od ljevice do desnice. Ona se navodno suzdržava. Jedna od opcija koja se sve glasnije spominje jest i 'treći put' predvođen gradonačelnikom Metkovića Božom Petrovom, koji se zajedno sa splitskom vijećnicom Marijanom Puljak, gradonačelnikom Omiša Ivanom Kovačićem, načelnikom Primoštena Stipom Petrinom i brojnim nezavisnim snagama iz drugih gradova i općina ozbiljno priprema za parlamentarne izbore.

'Ne, nisam razgovarao sa Sandrom Švaljek', decidiran je Petrov u izjavi za tportal.

'Ali, barem iz ovoga što mogu pročitati, čini mi se da ona kvalitetno radi i to u svakom slučaju podupirem', dodaje metkovski gradonačelnik, uz napomenu da je primijetio i njezino principijelno ponašanje u slučaju raspisivanja natječaja za šefa Zagrebačkog holdinga.

Na suradnju Švaljek nije službeno pozvana, mada je vjerojatno Petrov ne bi ni odbio...