TEK SE DIJELE KARTE

Vlahušić: 10 posto glasova nije dovoljno za pobjedu

09.03.2015 u 14:55

Bionic
Reading

Dubrovčani će u drugom krugu birati gradonačelnika između HNS-ova kandidata i bivšeg gradonačelnika Andre Vlahušića te HDZ-ova kandidata Mate Frankovića, pokazali su rezultati prijevremenih lokalnih izbora održanih u nedjelju

'Dobili smo dva mandata više. Zadnjih 15 godina u Dubrovniku je taj model. Konsolidirala se dubrovačka scena i izbori su bili nepotrebni. Imamo najstabilniji proračun i svi gospodarski parametri su poželjni. Svakom građaninu plaćamo putne troškove', rekao je Vlahušić u emisiji 'Novi dan' na televiziji N1 te dodao kako sastav Gradskog vijeća neće biti stabilan ako ne bude suradnje.

Smatra da razlika od 10 posto glasova nije dovoljna za pobjedu te da će 'danas početi dijeliti karte'. 'Prošli put je u drugom krugu izašlo više ljudi. Izlaze i brojni oni koji nisu glasali u prvom krugu. Sada je ovo izbor između dvoje ljudi: gradonačelnika i ministra te mladog dečka koji tek kreće na scenu. To je isto kao da odlučujete hoćete li iskusnog kirurga za operaciju vlastitog djeteta ili mladog specijalista koji kaže 'Ja ću tu biti bolji'', govori Vlahušić. Osvrnuo se i na slučaj noćnog kluba Revelin. 'Za dobrim konjem se prašina diže. Revelin je najbolji noćni klub koji postoji u Hrvatskoj. Oko 100 milijuna kuna donese noćna zabava u Dubrovniku u proračun. Mi smo grad koji posluje sa suficitom. Poštujem sve institucije, Dubrovnik nema materijalnih šteta', rekao je Vlahušić.

Komentirao je i to kako zbog nepravomoćne presude koja ga tereti ne bi mogao biti saborski zastupnik, a mogao bi biti gradonačelnik. 'Svi znaju da ja nemam krivice. To je politička priča koja je trajala četiri godine. Shvatio sam to kao utakmicu za najvrednijim objektom u Hrvatskoj. To su Dubrovačke zidine i zahvaljujući meni za 200 milijuna kuna je bogatiji proračun. Ali poštujem Vrhovni sud, ja sam legalist', istaknuo je Vlahušić. Spomenuo je i projekte koji su u pripremi u Dubrovniku.

'Imamo više od dvije milijarde eura gotovih projekata. Na Srđu će biti dva golf-igrališta, s oko 200 kuća i hotela. Hotel Belvedere smo prodali i ove godine počinju radovi. Imamo ponuđača za terminal, gradi se ACI-jeva marina koju vodi Franković. Njemu sam mentor na tom projektu već šest godina', rekao je Vlahušić.

Dodao je i kako se čuo s Milanovićem i Vesnom Pusić te kako su zadovoljni rezultatima. 'Ovo označava prekretnicu. Rezultati govore da vjetar puše u jedra lijeve koalicije', rekao je Vlahušić. 'Već smo imali i koaliciju SDP-a, HNS-a i HDZ-a, no to smo srušili. Ja sam bio iz HNS-a, a HDZ je imao najveći broj vijećnika, no tada se dogodio prevrat u HDZ-u, došli su novi ljudi i izbori u Dubrovniku su se zapravo dogodili zbog konsolidacije dviju velikih stranaka. Nije ugodno ako se želite baviti politikom, no ako ćemo se baviti razvojem grada, to je ok, ali je svaka sjednica mučenje i ne znate hoće li išta proći', zaključio je Vlahušić u razgovoru za N1 televiziju.