IVAN TEPEŠ:

'Počinju razgovori unutar domoljubne koalicije oko izbora'

06.03.2015 u 23:24

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Tepeš najavio je u petak da idućih dana počinju razgovori unutar domoljubne koalicije (HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HDS) i ZDS) vezano za parlamentarne izbore

'Mi u HSP AS, kao i u HDZ-u i HSS-u, naveliko se pripremamo za izbore. Prošle subote HSP AS je imao programsku konvenciju na kojoj smo predstavili naša rješenja za izlazak iz krize, gospodarski program, te program za poljoprivredu i formiranje ministarstva iseljeništva, radi jačeg vezivanja na hrvatsko iseljeništvo', rekao je Tepeš na izbornoj skupštini dugoreške podružnice stranke.

Istaknuo je kako će članice domoljubne koalicije objediniti svoje programe, u čemu je najvažnije da su 'i HDZ i HSS i HSP AS spremni za parlamentarne izbore makar oni bili i sljedeći vikend'.

Željko Bokulić, politički tajnik stranke i predsjednik HSP AS za Karlovačku županiju, opovrgnuo je nedavnu izjavu bivše predsjednice HSP AS Ruže Tomašić, koja je u Karlovcu na skupu Hrvatske konzervativne stranke rekla da je u njezinu novu stranku prešlo 85 posto članstva.

'Od studenoga je u HSP AS u Karlovačkoj županiji ušlo četrdesetak novih članova, od kojih je 26 njih HSP AS izabralo kao svoju prvu stranku, a to najbolje govori o tome da nama rejting nije pao, već raste', rekao je Bokulić.

Tepeš se nadovezao tvrdnjom da je u HSP AS nakon odlaska Tomašić ostalo 95 posto članstva. Ispisnicu je zatražilo samo 150 članova, ali se nakon toga učlanilo oko tristo novih ljudi, tako da se broj članstva povećao, rekao je.

'Sada je u HSP AS više od 15.000 članova, a puna dvorana u Dugoj Resi dokaz je da nikakav engleski konzervativizam ne može biti zamjena za pravaštvo kao jedinu izvorno hrvatsku ideologiju, koja je temelj bez kojeg ne može biti hrvatske politike ni ubuduće', ustvrdio je.