ALARMANTNO

Stožer: HPB blokirao račune kutinske Petrokemije

06.03.2015 u 22:57

Bionic
Reading

Iz Stožera za obranu kutinske Petrokemije u petak navečer su upozorili kako je Hrvatska poštanska banka (HPB) oko 14 sati blokirala račune Petrokemije, što smatraju besmislenim i nepotrebnim, te su u tom smislu uputili i dopis predsjednicima Sabora i Vlade, predsjednici Republike, mjerodavnim ministarstvima i drugim tijelima

'Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije već mjesecima ne uspjevaju uspostaviti bilo kakav dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a, koji odbija svaki razgovor o mirnom i normalnom rješavanju duga, koji ne osporavamo i za koji su bila ponuđena različita rješenja. Svi prijedlozi bili su odbijeni od HPB-a', priopćio je Stožer.

Izvijestio je kako je zbog novonastale situacije, koju smatra alarmantnom, na sastanku zaključio kako će o blokadi računa odmah izvjestiti sve relevantne osobe i institucije u Hrvatskoj, kao i cjelokupnu hrvatsku javnost.

Zahtijevaju da se blokada računa ukine već ponedjeljak, 9. ožujka, u cilju nastavka normalne proizvodnje i opskrbe tržišta. Ukoliko taj zahtjev ne bude ispunjen, najavljuju da će radnici Petrokemije, svjesni svih mogućih posljedica, u potpunosti spriječiti isporuku mineralnih gnojiva hrvatskoj poljoprivredi.

'Unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima kojima ćemo na taj način stvoriti određene probleme. Ponašanje HPB prema industriji u Hrvatskoj, od dolaska g. Vuića na čelo Uprave banke je sramotno. Stožer se o ovom pitanju do trenutka skidanja blokade računa, odnosno do prekida isporuke gnojiva više neće oglašavati, a za sve informacije obratite se izravno gospodinu Tomislavu Vuiću, predsjedniku Uprave HPB', zaključuje Stožer u dopisu.