PULS METROPOLE

Zagrepčani okrenuli leđa Bandiću, Švaljek im je bolja

06.03.2015 u 20:59

Bionic
Reading

Milan Bandić nakon četiri mjeseca izbivanja s mjesta gradonačelnika, građanima Zagreba ne nedostaje. Rezultat je to istraživanja Dnevnika Nove TV provedenog isključivo među Zagrepčanima i to u posljednja dva dana, otkako je Milan Bandić najavio politički angažman i moguće izbore u Zagrebu

Većina od čak 65 posto građana smatra da se u Zagrebu ništa nije promijenilo otkada Milan Bandić više nije gradonačelnik. Gradonačelnik sa zabranom djelovanja Zagrepčanima nije narušio sliku o gradu, štoviše, 20 posto građana smatra da je stanje bolje, njih svega 12 posto misli da se pogoršalo, dok ne zna tri posto Zagrepčana, izvještava Dnevnik Nove TV

Zamjenica Milana Bandića Sandra Švaljek, koja trenutačno vodi grad, u očima 43 posto Zagrepčana bila bi bolja na mjestu gradonačelnice od Bandića. Njemu potporu daje 35 posto građana. Neopredijeljenih ili onih koji bi glasovali za nekog trećeg, ukupno je 22 posto.

Nakon privođenja i pokretanja istraga te podizanja optužnice za kriminal, 46 posto građana Zagreba misli kako bi Milan Bandić odmah trebao dati ostavku. 40 posto ih misli da ostavku treba dati, ali tek ako bude osuđen. Svega 10 posto ispitanih je na strani Milana Bandića te misle da ostavku ne bi trebao davati. Njih četiri posto ne zna.

Sukladno podacima o ostavci čak 68 posto građana smatra kako Milan Bandić ne bi trebao obnašati nikakve javne funkcije.

Dođe li do prijevremenih izbora, za Milana Bandića bi glasovalo 27 posto građana. Njih čak 63 posto svoj bi glas dali nekom drugom.

Istraživanje je proveo Ipsos puls na 600 punoljetnih građana Zagreba 5. i 6. ožujka.