FIČKOVI SURADNICI

Doznajte tko su novi članovi Uprave Zagrebačkog holdinga

06.03.2015 u 15:16

Bionic
Reading

Dejan Fičko novi je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, a najbliži suradnici bit će mu Daniela Franić (pravni poslovi), Krešimir Kvaternik (financije), Marija Cvrlje (javna nabava) i Denis Nikola Kulišić (komunalne usluge), odlučila je Skupština društva nakon po prvi put provedenog javnog natječaja za ove pozicije

Dejan Fičko, rođen 1975. u Borasu u Švedskoj, srednju Tehničku školu Ruđera Boškovića završio je u Zagrebu, kao i Ekonomski fakultet na kojem je magistrirao 2009. Punih deset godina, od 1999. do 2009, radio je u tvrtki Merkur; najprije kao komercijalist, pa kao voditelj područja za upravljanje proizvodima, a zatim kao komercijalni direktor. Potom je otišao u dugoselsku Ferramentu, tvrtku za obradu proizvoda od čelika, lima i gume, u kojoj je bio direktor, da bi 2013. preuzeo Pevec.

razgovoru za tportal Fičko je kazao kako je kao građanin najviše nezadovoljan cijenom usluga Holdinga te je najavio neke promjene u samom ustroju tvrtke.

Daniela Franić, dugogodišnja pravnica zaposlena u pravnoj službi Grada, u Upravi ZGH bila je zadužena za pravne poslove, a nakon uhićenja bivšeg čelnika tvrtke Slobodna Ljubičića postala je privremena upraviteljica. Franić je nevjenčana supruga Slavka Kojića, gradskog pročelnika za financije.

Krešimir Kvaternik dolazi iz kutinske Petrokemije, u kojoj je posljednjih godinu dana bio član Uprave, a karijeru je započeo kao konzultant u E&Y, potom je pet godina proveo u revizorskoj kući Deloitte, da bi od 2007. do 2008. bio u Cemexu, a nakon toga četiri godine u Fini kao član Uprave za financije. Prije odlaska u Petrokemiju bio je u Upravi STSI-ja. U Zagrebu je završio MIOC, a u Kaliforniji ekonomski fakultet.

Kulišić u ZGH dolazi iz austrijskog Telekoma, u kojem je proveo posljednje dvije godine, a prije toga bio je zaposlen u Vipnetu. U Odašiljačima i vezama proveo je deset godina, a četiri posljednje bio je na njihovu čelu. Karijeru je započeo 1997. na HRT-u kao inženjer, da bi 2000. na dvije godine otišao u Siemens.

Marija Cvrlje od 2003. zamjenica je predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave u RH.