BIVŠA ZASTUPNICA

Lidija Bagarić imenovana tajnicom Sabora

06.03.2015 u 13:49

Bionic
Reading

Saborska je većina danas, na prijedlog predsjednika Josipa Leke, razriješila Slavena Hojskog dužnosti tajnika Sabora, a na njegovo mjesto imenovala bivšu zastupnicu SDP-a Lidiju Bagarić

Obrazlažući prijedlog, Leko je podsjetio da je Hojski prošlog tjedna imenovan u Državno izborno povjerenstvo.

'Što se tiče imanovanja nove tajnice, što se vas tiče, imate najbolju preporuku u njezinu životopisu, ali radi javnosti treba reći da je Lidija Bagarić izuzetno stručna, visokoobrazovana osoba, doktorica znanosti sa sveučilišnom karijerom. Ona nije ovisna, nije uhljeb, ne dolazi na bolje radno mjesto', naglasio je Leko.

Kazao je i kako je Bagarić osobno zamijetio u Saboru, gdje je u zastupničkim klupama mijenjala Željka Jovanovića, dok nije smijenjen s dužnosti ministra obrazovanja.

'Ona nije moja školska ni studentska kolegica, nije mi nikakav rod i mislim da je to najbolja preporuka', poručio je Leko.

Podsjetio je da je do kraja mandata sadašnjeg saziva Sabora preostalo kratko vrijeme te istaknuo kako će u tom periodu pokušati ostvariti neke stvari koje je planirao.

'Mislim da još imamo vremena i da možemo do kraja mandata odraditi zadaću u korist svih zastupnika, stručne službe Sabora, a najviše u korist građana', rekao je Leko.

O imenovanju nove tajnice klubovi ni zastupnici nisu imali potrebu raspravljati, a protiv imenovanja glasovalo je nekoliko oporbenih zastupnika.