BANDIĆ 365

Otkriveno ime buduće stranke Milana Bandića!

06.03.2015 u 11:12

Bionic
Reading

Politička će scena za tjedan dana postati bogatija za još jednu političku stranku. Onu Milana Bandića. Kako doznaje Večernji list od dobro informiranog izvora, osnivačka skupština nove Bandićeve stranke održat će se u subotu 14. ožujka, a zvat će se Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti

Tako je Bandić, osim svog osobnog imena i prezimena, u naziv svoje nove partije ugurao i svoju čuvenu krilaticu koja kaže da će 'delati' za građane svaki dan u godini, piše Večernji list.

Osim naziva, znakovito je to da će se osnivanje održati u Peščenici, zagrebačkom kvartu u kojem je Bandić i počeo svoju političku karijeru. A 'novi početak' zagrebačkog gradonačelnika već podržava oko pet tisuća članova, koliko ih je do sada pristupilo udruzi Klub liste birača Milana Bandića.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Bandić je početkom tjedna najavio mogućnost ostavke do 2. lipnja, čime bi spriječio da Sandra Švaljek, sukladno Zakonu o lokalnoj samupravi, preuzme sve ovlasti u gradu, ali bi time i izazvao prijevremene izbore, o čemu je tportal već pisao.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda krajem veljače je odbio zahtjev zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da mu se ukinu tzv. mjere opreza koje mu, među ostalim, brane i obanašnje gradonačelničke dužnosti. Tako Bandić, osim što ne smije obnašati dužnost, i dalje ima zabranu komunikacije sa 178 svjedoka, od kojih stotinjak još nije ispitano.

Bandić je iz Remetinca izašao 19. studenoga nakon što je uplatio jamčevinu od 15 milijuna kuna i pred sucem istrage obećao da neće utjecati na svjedoke i obavljati svoju dužnost tijekom istrage u aferi Agram.