BAUK UVJERAVA

'Nema podjela u SDP-u oko bušenja u Jadranu'

05.03.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Oko projekta istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu nema podjela unutar SDP-a, ustvrdio je novinarima uoči sjednice Vlade ministar uprave i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk. O tome da se neki SDP-ovi ministri protive tom projektu jučer je progovorio šef Eko Kvarnera Vjeran Piršić

'Nema podjela u SDP-u i inače, oko bitnih stvari, a ne samo oko tog projekta; ne morate se brinuti', kazao je jutros Bauk.

Podsjetimo, o nezadovoljstvu pojedinih SDP-ovih ministara zbog projekta istraživanja i eksploatacije ugljikovodika u Jadranu progovorio je jučer šef Eko Kvarnera Vjeran Piršić.

'Po našim spoznajama, postoji veliko raslojavanje u Vladi oko tog projekta. Imao sam prilike zadnjih dana razgovarati s nekoliko SDP-ovih ministara koji smatraju da je projekt, koji gura jedna struja stranke ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, sam po sebi skandalozan. Jedan ministar je rekao da je staviti naftnu platformu pored Mljeta ili Kornata na rubu pameti', ustvrdio je jučer Piršić.

Odgovarajući danas na novinarska pitanja, Bauk se osvrnuo i na nove natječaje te zapošljavanja u državnim tvrtkama i institucijama i to pred kraj mandata.

'Što se tiče ljudi kojima istječe mandat, po zakonu se mora raspisati natječaj ako nekome istječe mandat. A ako im mandat istječe sada, onda znači da su imenovani prije četiri godine (op.a., u vrijeme HDZ-ovog mandata), pa im se nije ništa dogodilo', rekao je Bauk.