CRVENI ALARM

Opasna bura do subote, kiša jenjava danas

05.03.2015 u 09:28

Bionic
Reading

Stranica Meteoalarm za danas je objavila najviše, crveno upozorenje za priobalna područja Hrvatske – za neka zbog olujne i orkanske bure, a za druga zbog obilnih kiša

U nekim krajevima, osobito na sjevernom Jadranu podno Velebita i u Rijeci udari bure mogli bi biti izuzetno jaki – za riječko područje najavljene su brzine vjetra od preko 145 km na sat. Meteorolozi javljaju da je ova najava već ostvarena i premašena, a podno Velebita udari bi mogli prelaziti 20 km na sat. Kiše će, osim u Slavoniji postupno početi slabiti već danas, dok će bura biti jaka još i u subotu, samo ne kao danas.

U četvrtak će biti oblačno s kišom, u Slavoniji susnježicom, a u gorju snijegom. Na Jadranu te u gorskoj unutrašnjosti oborine će biti obilnije. Na južnom Jadranu mogući su obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najmanje oborina biti će na sjeverozapadu unutrašnjosti i sjevernom Jadranu, a poslijepodne je moguće i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak, u gorju i olujni sjeveroistočnjak, a na Jadranu olujna i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U petak tijekom noći u većini krajeva, postupno će se razvedravati pa će u većem dijelu zemlje već od prijepodneva biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije će se zadržati u gorskoj unutrašnjosti i Slavoniji gdje su još moguće oborine, snijeg u gorju, a kiša i susnježica u nizini. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak, u gorju i olujni sjeveroistočnjak, a na Jadranu olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 3, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 3 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U subotu će u unutrašnjosti će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će povremeno biti više oblaka. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Tijekom dana bura će malo oslabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 4 do 9, a na Jadranu od 9 do 14°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti će biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će povremeno biti više oblaka, osobito u gorskim područjima gdje može pasti i malo snijega. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 15°C.

U ponedjeljak će posvuda biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 16°C.U nastavku tjedna ne očekuje se neka značajnija promjena vremena. Vjetar će slabiti, a temperature postupno rasti.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.