JOSIPOVIĆ SKINUO RUKAVICE

'Brkićev plan ne bi bio moguć bez suradnje Pusić i HNS-a s HDZ-om'

05.03.2015 u 07:37

Bionic
Reading

Optužbe koje je na njegov račun izrekao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, temeljito je opovrgnuo u svojoj novoj kolumni na portalu Autograf gdje likovima iz političkog života pronalazi pandane u opernim djelima. Brkića je usporedio sa zlim Monostatosom iz 'Čarobne frule'. Priču prema kojoj je od HDZ-a tražio da mu pomognu srušiti Milanovića Josipović je opisao Brkićevim pokušajem stvaranja razdora u Kukuriku koaliciji. 'Naravno da Brkićev fantastični plan ne bi bio moguć bez suradnje Vesne Pusić i HNS-a i njihova vezivanja uz HDZ', napisao je bivši predsjednik države u kolumni 'Čarobna frula, čarobni Brkić'

Ivo Josipović tražio je od HDZ-a da mu pomogne srušiti Zorana Milanovića s vlasti, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u emisiji 'Markov trg' na televiziji Z1. Rekao je da je prije godinu i pol slao signale HDZ-u - da bi čak išao na rušenje Vlade - pri čemu bi za mandatara stavio Vesnu Pusić. U HDZ-u su, tvrdi Brkić, to odbili i poručili mu da, ako nije zadovoljan premijerom - neka sazove sjednicu Vlade i javno ga prozove.

Međutim, Josipović je spremno medijima odgovorio kako ga Brkić 'želi ogaditi biračima ljevice'. 'Naime, ako izađem na izbore i konsolidiram glasove ljevice - ugrožavam moguću povjedu HDZ-a. Također se želi unijeti razdor u lijevu koaliciju insinuacijama da je i Vesna Pusić rušila Milanovića', kazao je Josipović.

Brkićeve optužbe bivši je predsjednik pomno secirao na portalu Autograf povezavši cijelu situaciju s Mozartovom operom 'Čarobna frula'. 'Pa 'Čarobna frula' ima zanimljive likove, pokazuje borbu dobra i zla i tamo je jedan lik koji me podsjeća na gospodina Brkića', istaknuo je Josipović.

'Drago mi je da je Josipović spomenuo operu 'Čarobnu frulu'. Na predsjedničkim izborima ostvarila se glavna poruka iz te opere: Dobro je pobijedilo zlo!' naglasio je Brkić u izjavi za HRT.

Međutim, Josipović tvrdi isto, da dobro na kraju pobjeđuje zlo, čija je personifikacija, navodi bivši predsjednik, upravo glavni tajnik HDZ-a.

'Ne znam zašto, posebno u slavnoj Bergmanovoj ekranizaciji 'Čarobne frule', Monostatos čak i fizički podsjeća na gospodina Milijana Brkića', piše Josipović u svojoj kolumni

Evo kako obrazlaže sličnost Brkića i zlog Monostatosa.

Gospodin Brkić briljantno je, neki bi rekli čarobno, vodio kampanju naše nove predsjednice Grabar Kitarović i doveo je do pobjede. Istina, na opskurnim televizijama opskurni su likovi igrali glavne likove u tzv. prljavoj kampanji izmišljajući, pod dirigentskom palicom g. Brkića, prilično fantastične priče i optužbe.

Čak su izmislili i lažni portal nekih američkih novina koje su kao tvrdile da sam 'zarobljenik' Srbije, jer da imaju neke dokaze koji kompromitiraju moju obitelj. Naravno, nakon izbora portal je nestao s interneta…

Ali, i to je legitimno u politici kojoj je rodonačelnik Machiavelli.

Međutim, eto g. Milijana preksinoć opet na Z1. Kaže, Josipović nudio pred godinu i nešto dana HDZ-u da smijene Milanovića i da za premijerku instaliraju Vesnu Pusić. Rečenog M. Brkića nikada nisam osobno susreo, osim na grupnim protokolarnim događajima.

Tu fantastičnu priču naš Monostatos iliti Brkić nije pričao ovih godinu i nešto dana, čak ni u predsjedničkoj kampanji. Izmislio ju je pred parlamentarne izbore.
Zašto?

Prvi i najvažniji razlog je želja da mene ogadi ljevici, samom SDP-u, ali i onima koji bi, ako se odlučim izaći na parlamentarne izbore, mogli dovesti do konsolidacije lijevog biračkog tijela i ugroziti pod sadašnjim okolnostima relativno izvjesnu pobjedu HDZ-a.

Drugo, Brkić želi posvaditi Kukuriku koaliciju. Naravno da Brkićev fantastični plan ne bi bio moguć bez suradnje Vesne Pusić i HNS-a i njihova vezivanja uz HDZ.

Kako, dakle, formirati neku lijevu koaliciju kad je jedna od njenih stranaka već pred godinu dana komplotirala s HDZ-om!?

Gospodine Brkiću, ne budite Monostatos, služite dobru, ne zlu.

Umjesto spletkama, svojoj stranci HDZ-u i Hrvatskoj činite dobro dobrom politikom i reformama, budite Sarastro!