VELIKI INTERES

Počele su besplatne pripreme za državnu maturu

03.03.2015 u 12:11

Bionic
Reading

Više od 180 učenika besplatno pohađa pripreme za polaganje ispita iz matematike A razine na državnoj maturi kako bi upisali stručni studij na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu

S obzirom na prijašnja pozitivna iskustva i visoku uspješnost pri polaganju državne mature, Tehničko veleučilište u Zagrebu ove godine je ponovno organiziralo besplatne pripreme iz matematike A razine.

Budući da je za upis na Tehničko veleučilište u Zagrebu potrebno položiti ispit iz matematike A razine, TVZ je odlučio pružiti priliku i omogućiti svojim budućim studentima kvalitetnu pripremu i uspješno polaganje državne mature.

Za prijavu na besplatne pripreme dovoljno je bilo da učenici izaberu Tehničko veleučilište u Zagrebu kao svoj prvi, drugi ili treći izbor.

Zainteresiranost je bila velika te se prijavilo više od 180 učenika koji su proteklog vikenda i započeli sa pripremama, koje će se tako održavati kroz narednih osam subota, priopćilo je Tehničko veleučilište u Zagrebu.

Pripreme drže nastavnici i asistenti TVZ-a, koji najbolje znaju koja su predznanja potrebna za uspješno studiranje na TVZ-u.

S više od 4000 studenta, Tehničko veleučilište u Zagrebu vodeća je obrazovna institucija u Hrvatskoj na području tehničkih znanosti. Istraživanje i obrazovanje usmjereno je u područja elektrotehnike, strojarstva, mehanike, mehatronike, računarstva i informatike, a osim postojećih stručnih i specijalističkih studije, trenutno je u postupku uvođenje i doktorskog studija.