ZA OSOBIT DOPRINOS

Josipović za oproštaj odlikovao najdraže suradnike i suradnice

03.03.2015 u 11:40

Bionic
Reading

Zadnje dane u Uredu predsjednika Ivo Josipović iskoristio je za dodjelu odlikovanja. Na podugačkom popisu je i ime njegovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića, potom Zrinke Vrabec Mojzeš te šefice Josipovićeva kabineta Danice Juričić Spasović. Ipak na spisku nema glavnog analitičara Dejana Jovića kojeg se Josipović riješio krajem prošle godine te šefice Odjela za informiranje Danje Šilović Karić

Mlađi Perković tako je na isteku Josipovićeva mandata odlikovan Redom Ante Starčevića za osobit doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Republike Hrvatske u svijetu. S njim su odlikovani i drugi Josipovićevi savjetnici i najbliži suradnici: Petra Furdek, nekadašnja šefica protokola na Pantovčaku, Zlatko Gareljić, savjetnik Ive Josipovića za obranu, Danica Juričić Spasović, pročelnica Josipovićevog kabineta, Mirjam Katulić, glavna tajnica Ureda predsjednika koju je na Pantovčaku zadržala i Kolinda Grabar Kitarović.

Odlikovan je i Ivica Kinder, pročelnik Vojnog kabineta predsjednika, Mirjana Mladineo, Josipovićeva savjetnica za europske i međunarodne poslove, Tamara Obradović Mazal, savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU-a, Siniša Tatalović, savjetnik predsjednika Ive Josipovića za unutarnju politiku, Romana Vlahutin, nekadašnja Josipovićeva savjetnica za vanjsku politiku te Vito Turšić, predstojnik Ureda predsjednika kojeg je uz sebe zadržala i Josipovićeva nasljednica. Zanimljivo je kako je Vlahutin, koja je Ured predsjednika napustila sredinom 2014. odlikovana, a Dejan Jović glavni Josipovićev analitičar nije.

Bez odlikovanja je ostala i Danja Šilović Karić, pročelnica Ureda za informiranje.

Bivši predsjednik na kraju mandata nije zaboravio Zrinku Vrabec Mojzeš koju je, kao i njezinu zamjenicu Maju Kocijan, odlikovao Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite i višegodišnje zasluge u kulturi te njezinom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Redom Ante Starčevića za osobit doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Republike Hrvatske u svijetu odlikovao je i Petra Mamića, voditelja arhiva na Pantovčaku, Mirka Marijana, pročelnika Odjela za odlikovanja i priznanja te Jasnu Prku, pročelnicu odjela za pravne i kadrovske poslove.

Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, za osobite i višegodišnje zasluge za gospodarstvo te njezino promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovana je Helena Kasanić, tajnica Predsjednika za gospodarsku suradnju, a Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića, za osobite i višegodišnje zasluge za znanost te njezino promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovana je Ankica Marinović, savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice.


Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku i iskazani samoprijegor u radu Ureda predsjednika Republike Hrvatske u proteklom mandatnom razdoblju, Josipović je odlikovao brigadira Damira Terzića, pomoćnika savjetnika za obranu, Silvija Toplaka, šefa osiguranja.

Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića, za osobite i višegodišnje zasluge u području humane genetike i primijenjene forenzike u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovan je i Dragan Primorac.

Među odlikovanima je i Stjepo Bartulica, član crkvene organizacije Opus Dei koji je odlikovan Redom hrvatskog pletera, za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i iskazani samoprijegor i osobite zasluge u radu savjeta i drugih tijela predsjednika Republike Hrvatske. Isto odlikovanje dobio je i Izet Aganović, specijalni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za položaj Bošnjaka, Vladimir Lončarević, pomoćnik savjetnika za unutarnju politiku, Vinko Kovačić, savjetnik za branitelje, Vesna Škulić, povjerenica predsjednika za osobe s invaliditetom te Branko Tušek, povjerenik predsjednika za sport.