MILANOVIĆEVA PORUKA

SDP-ovo 'odlučno možda' oko izbornog slogana

02.03.2015 u 15:07

Bionic
Reading

'Naprijed, a ne natrag - naš je slogan. Tko god nas u tome želi pratiti, naš je, a to je većina ljudi u Hrvatskoj', poručio je prije gotovo mjesec dana iz Varaždina premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. No poruka koju je Milanović uputio, kažu nam u SDP-u, nije službeni slogan stranke za parlamentarne izbore, ali u stranci stoje iza nje

'Naprijed, a ne nazad' nije izborni slogan, nego je citat premijera Milanovića koji on u posljednje vrijeme naglašava u javnim nastupima. U SDP-u smatramo da se radi o dobroj poruci s kojom se slažemo, no još je prerano govoriti o tome hoćemo li je koristiti kao slogan u kampanji za parlamentarne izbore', kazao je na upit tportala glasnogovornik SDP-a Tomislav Korman.

Naime, prema pisanju Novog lista, 'naprijed, a ne nazad' trebao bi biti glavni slogan SDP-a u predstojećoj predizbornoj kampanji, na kojoj već naveliko radi novi tim za odnose s javnošću SDP-a koji vodi Tomislav Korman te vanjska agencija i PR stručnjak Aleks Braun. Da će upravo na Braunovu sugestiju, poput Baracka Obame, Milanović koristiti riječ 'naprijed' u kampanji pisao je jučer i Jutarnji list.

Iako nam Korman tvrdi da se ne radi o službenom sloganu, ne odbacuje mogućnost da nakon promišljanja preuzmu ovu poruku i u službenoj kampanji. Zasad se, kaže, samo radi o citatu premijera koji je on naglasio u već nekoliko prilika.

Tako je primjerice prije gotovo mjesec dana u Varaždinu kazao da je slogan ove Vlade i SDP-a 'naprijed, a ne nazad' te da su oni koji ih žele pratiti u tome na njihovoj strani, a to je većina u Hrvatskoj.

(Ne)slogan 'naprijed, a ne nazad' Milanović je upotrijebio i prošli tjedan, prilikom posjeta Šibeniku.

'Prije tri godine narod je rekao glasno i jasno što hoće. Idemo dalje, borimo se za bolju Hrvatsku, naprijed, a ne nazad', rekao je Milanović.

Odluče li se u SDP-u iskoristiti Milanovićev citat i kao slogan u kampanji, morat će pojasniti kako su se odlučili baš za njega i jesu li se pritom okoristili bivšim kampanjama nekih stranaka u regiji i svijetu.

Naime već sada neki su mediji zapazili da su gotovo identične slogane imali britanski laburisti na izborima 2005. te makedonski socijaldemokrati na izborima 2006.

Na u SDP-u zasad to ne komentiraju jer, kako kažu, 'naprijed, a ne nazad' nije njihov službeni slogan.