NEDJELJNI IZLET U DEŽELU

Pahor i Grabar Kitarović na neformalnom radnom ručku

01.03.2015 u 19:13

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor susreli su se danas na neformalnom radnom ručku u mjestu Otočec ob Krki, objavio je Pahor na svom profilu na Twitteru

Kako su izvijestili uz Ureda predsjednice, sastanak je bio dogovoren već na inauguracijskoj svečanosti predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

'Prilikom susreta razgovaralo se o nizu zajedničkih tema u okviru hrvatsko-slovenskog prijateljstva te zajedničke suradnje unutar Europske unije i NATO–a. Dodatan naglasak stavljen je na inicijative i suradnju na prostoru Jugoistočne Europe', stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Podsjetimo, Pahor je već na inauguraciji predsjednice Grabar Kitarović kazao kako s njom želi razgovarati o inicijativi Brdo koju su Slovenija i Hrvatska pokrenule u vrijeme njezinog prethodnika Ive Josipovića. Pahor je već tada kazao kako se radi o za Europu jedinstvenoj inicijativi, koja je izuzetno važna za 'mir i sigurnost u Jugoistočnoj Europi'.

Pahor je već na inauguraciji najavio skori sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, kako bi 'održali odlične političke odnose i dali novi poticaj gospodarskoj razmjeni te kako bi kao dvije zemlje Europske unije i NATO-a vidjeli što se može napraviti u Jugoistočnoj Europi'.