MILANOVIĆ O JAKOM ZAGUŠENJU

'Nema patriotskijeg rješenja nego da građani uzmu autoceste'

27.02.2015 u 18:45

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je u petak da autoceste financijski "jako zagušuju" državu pa se razmišlja o mogućnosti da hrvatski mirovinski fondovi uđu u vlasništvo društva s 50-51 posto udjela, ostatak udjela imala bi država i građani ako su zainteresirani te "nema patriotskijeg i normalnijeg rješenja"

"Mogućnost je da opet hrvatski mirovinski fondovi koji su se spominjali i u monetizaciji i koji su se natjecali za monetizaciju, ali ovog puta samo mirovinski fondovi, uđu u vlasništvo društva za upravljanje, 50 ili 51 posto, a ostatak je hrvatska država i dijeli se dobit", rekao je Milanović u Županji.

"Hrvatski mirovinski fondovi jednako hrvatski novac, ušteđevine hrvatskih radnika plus građani ako su za to zainteresirani. I nema patriotskijeg i normalnijeg rješenja", dodao je Milanović odgovarajući na pitanje novinara.

Na molbu novinara da komentira najavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da će biti na sjednici Europskog vijeće u ime Hrvatske, Milanović je odgovorio kako nije čuo što je predsjdnica rekla, ali prema onome što mu je preneseno, čini mu se da to ipak nije izjavila.

Milanović, u čijoj je pratnji bio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, obišao je danas tvrtku "Nexus" d.o.o. u Cerni i "Same Deutz Fahr" u Županji, koje zapošljavaju mlade mjerama Aktivne politike zapošljavanja Ministarstva rada i mirovinskog sustava i programa Garancija za mlade.