MJERA OPREZA

Sud odbio Bandića, do daljnjeg ne može biti gradonačelnik

27.02.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Županijski sud u Zagrebu danas je odbio zahtjev Milana Bandića da mu se ukinu mjere opreza koje su mu izrečene u slučaju Agram.

'Mjere opreza ostaju na snazi. Dakle, on i dalje ima zabranu komunikacije sa 178 svjedoka i zabranjeno mu je obnašati profesionalnu dužnost gradonačelnika', rekla je zamjenica ravnateljice USKOK-a, Ksenija Krizman.

Pojasnila je kako su Bandićevi odvjetnici tražili da mu se ukinu obje mjere, da i dalje ostane jamstvo no da se Bandić može vratiti na dužnost gradonačelnika. Na ovu odluku suda mogu se žaliti u roku od tri dana. Krizman je rekla da je ostalo još stotinjak svjedoka koje USKOK treba ispitati.


Milan Bandić je bio vidno razočaran današnjom odlukom suca. Novinarima se nije htio obratiti, samo je ljutito vikao: 'Ništa, ništa', javljaju 24sata

Podsjetimo, Bandić je 19. studenog pušten iz pritvora u Remetincu nakon što je njegov odvjetnik Marijan Hanžeković uplatio 15 milijuna kuna jamčevine. Pritvor je zamijenjen mjerama opreza – zabranom komuniciranja sa svjedocima te zabranom obnašanja dužnosti gradonačelnika. Zbog ove su posljednje zabrane Bandićevi odvjetnici podnijeli i ustavnu tužbu.

Sumnjiči ga se da je oštetio Grad Zagreb te državni proračun za 20 milijuna kuna.