BAUK O MEDIJSKIM ŠPEKULACIJAMA

'Nisam još pitao Nostradamusa kad će izbori'

26.02.2015 u 11:48

Bionic
Reading

Povodom medijskih nagađanja da bismo na parlamentarne izbore mogli već koncem travnja ili sredinom svibnja, novinare je zanimalo zna li ministar uprave Arsen Bauk išta o tome, no on im je odgovorio da to pitanje još nije postavio Nostradamusu, a s Milanovićem na tu temu nije razgovarao jer smatra da još nema potrebe za to

'Je li o tome bilo govora u SDP-u?', uporni su bili novinari, dočekujući pitanjima ministre pred Banskim dvorima uoči današnje sjednice Vlade. 'Nisam prisustvovao takvim razgovorima u stranci, a vrlo često sam prisutan raznim razgovorima u SDP-u', odgovorio je Bauk.

Tumačeći rezultate istraživanja Nove TV, prema kojima SDP stoji puno lošije od HDZ-a, Bauk je rekao da to sigurno neće biti tako na izborima, do kojih, dodao je, još ima vremena.

Novinare je također zanimalo misli li ministar uprave je li moguća daljnja suradnja predsjednika Vlade i predsjednice RH.

'Kakvo je to pitanje? Riječ 'moguća' niste baš najbolje upotrijebili', uzvratio je ministar uprave Arsen Bauk i pojasnio svoje čuđenje: 'Predsjednik Vlade i predsjednica imaju svoje ustavne i zakonske ovlasti koje ih obvezuju na suradnju, kao što ostalom svi koji obnašaju javne dužnosti moraju surađivati.

Ovdje se ne smije govoriti o mogućnosti suradnje jer je ta suradnja obavezna unutar zakonskih i ustavnih okvira njihovih ovlasti', poentirao je Bauk.

No u praksi vidimo da to nije tako, uporni su bili novinari. 'Ne bih rekao da predsjednica i premijer imaju problema jer u onome dijelu u kojem sukladno ovlastima moraju donositi zajedničke odluke nisam vidio probleme. Nemojmo to miješati s dnevnopolitičkim zbivanjima. Žao mi je što se predsjednica uključila u to, no to je njezin izbor', rekao je Bauk.